Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία – Από Δευτέρα η απόφαση για την τύχη του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

03.11.2023 / 18:12
JUANAKR

Από Δευτέρα θα έχουμε απόφαση από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Η εφέσεων της ΕΠΟ άκουσε τις δύο πλευρές και ζήτησε να παραδώσουν τα υπομνήματα τους έως την Δευτέρα (12:00) για να τα μελετήσει και να πάρει εν συνεχεία την απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στο “Γ. Καραϊσκάκης” αφού ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ζητά να “πέσει” η ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού η οποία του επιβλήθηκε από το αρμόδιο όργανο της Super League.

Οι Πειραιώτες δεν θεωρούν ότι υπάρχει υπαιτιότητα ως προς την διακοπή του αγώνα και ζητούν να εξαφανιστεί η τιμωρία τους.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί απαράδεκτο να τιμωρηθεί για την διακοπή αφού ο παίκτης δεν τραυματίστηκε από την κροτίδα, η οποία όπως υποστηρίζουν οι “ερυθρόλευκοι” έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ.

Επετράπη η παρέμβαση του ΠΑΟ

Κλείσιμο
Το δικαστήριο της ΕΠΟ είναι τριμελές με πρόεδρο τον κ. Μελισσινό. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους δικαστές.

Τι αμφισβητεί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αμφισβητεί την εγκυρότητα του συμπληρωματικού email που έστειλε ο διαιτητής για την υπόθεση. Επίσης οι ερυθρόλευκοι αμφισβητούν την διάγνωση του “ΥΓΕΙΑ” για τον παίκτη.

«Ο γιατρός του αγώνα δεν βεβαίωσε αδυναμία του παίκτη να παίξει, ούτε διέταξε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ακούμε ότι δεν άκουγε καλά από το ένα αυτί, αυτό δεν σε εμποδίζει να παίξεις ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Δημακόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού.

Ένας εκ των διηκηγόρων του Ολυμπιακού ζητά να επαναληφθεί ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός τονίζει ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα και πως ποτέ δεν ζητήθηκε από τον γιατρό του αγώνα να μεταφερθεί ο παίκτης στο νοσοκομείο.

Από τον Ολυμπιακό τονίζουν ότι εάν δεν πέσει η ποινή θα προσφύγουν και στο CAS.

«Η διακοπή έγινε λόγω τραυματισμού» υποστηρίζει ο ΠΑΟ

«Ο λόγος της προσωρινής διακοπής είναι ένας: ο τραυματισμός και η αδυναμία. Κανένας άλλος λόγος», σημειώνει η πλευρά του Παναθηναϊκού: «Όταν διαπίστωσε ο διαιτητής ότι υπάρχει τραυματισμός διέταξε και τη διακοπή».

«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να προπονηθεί» λέει ο κ. Μπουτσικάρης που είναι αντιπρόεδρος του ΠΑΟ για να σημειώσει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Επιπλέον από τον ΠΑΟ υποστηρίζουν: «Το εξιτήριο δείχνει απώλεια ακοής. Του χορηγήθηκε κορτιζόνη. Ο νυσταγμός προκύπτει και την επόμενη ημέρα».

Το δικαστήριο θα κληθεί να δει όλα τα έγγραφα (Φ.Α, εκθέσεις, βίντεο με την κροτίδα, γνωματεύσεις) και να πάρει την απόφασή του.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ήδη στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ αν και σε πρώτο βαθμό τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό έδρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα