Οίκος Chaumet

25.05.2024 / 15:00
medals

Πήρε τα Μετάλλια

Τον Πύργο του Αϊφελ με ένα εξάγωνο κομμάτι του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας θα «φέρουν» τα μετάλλια των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Ο σχεδιασμός των μεταλλίων είναι έργο του γαλλικού οίκου κοσμημάτων Chaumet, ο οποίος ανήκει στην μητρική εταιρεία Louis Vuitton. Η LVMH είναι χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων από το καλοκαίρι.

Κάθε ένα από τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν φέτος, φέρει στην μπροστινή πλευρά του ένα σιδερένιο εξάγωνο των 18 γραμμαρίων από τον Πύργο του Αϊφελ, ενώ κυριαρχεί το λογότυπο «Paris-2024», ενώ στη δεξιά πλευρά, απεικονίζονται χαραγμένες οι μορφές της Αθηνάς, το Παναθηναϊκό στάδιο και η Ακρόπολη, όπως απαιτείται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η πίσω όψη του Ολυμπιακού μεταλλίου έχει την εικόνα της ελληνικής θεάς Νίκης. Το μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι διακοσμημένο με μια γραφική αναπαράσταση του Πύργου του Άιφελ, ενώ δεν υπάρχουν αριθμοί στην οπίσθια πλευρά και η επιγραφή «Paris-2024» είναι σε γραφή μπράιγ.

«Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ίχνος στις μνήμες των ανθρώπων για το πώς θα είναι αυτοί οι Αγώνες» (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου και 28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), εξήγησε ο Thierry Reboul, διευθυντής των τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε: «με το πιο όμορφο σύμβολο που μας ανήκει, τον Πύργο του Αϊφελ», που υποδέχτηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

«Η επαναφορά του μεταλλίου φέρνει πίσω ένα κομμάτι της ιστορίας, αλλά εδώ, φέρνοντας πίσω αυτό το Ολυμπιακό μετάλλιο φέρνει πίσω ένα κομμάτι της Γαλλίας, ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Martin Fourcade, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών Cojo και Ολυμπιονίκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα