Οικονόμου: Θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ενέργεια

05.03.2022 / 10:08
ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÓÕÍÔÁÊÔÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÏ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÃÉÁÍÍÇ ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για τις συνέπειες στην ελληνική οικονομία μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Mega τοποθετήθηκε σχετικά τις ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και στην ενεργειακή κρίση.

«Οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, είναι τεράστιες οφείλουμε να το πούμε αυτό στον κόσμο, βλέπουμε τι γίνεται στην διαμόρφωση των τιμών ενέργειας, ρεύματος, φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση παρενέβη στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις οικονομικές συνέπειες», ανέφερε αρχικά.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την οριζόντια στήριξη σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, θα υπάρξει μία έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος, έρχεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων. Ωστόσο, επειδή θα υπάρξουν κατηγορίες πολιτών που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, θα υπάρξει μία περαιτέρω ενίσχυση στα νοικοκυριά», πρόσθεσε.

Οικονόμου: Αυξημένη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για περιπτώσεις αισχροκέρδειας
«Υπάρχει μία αυξημένη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για να αποφύγουμε τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας με το πλαφόν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως, «όταν κανείς παίρνει μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας την επιρροή στους ανθρώπους και δεύτερον, τις συνθήκες. Έχει σημασία, να έχεις τη ματιά σου στραμμένη στα δημοσιονομικά, στην οικονομία, την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στην ικανότητα του κράτους να στηρίζει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, την υγεία, αλλά και την παιδεία. Αυτά που μπορούμε να δώσουμε, δίνουμε. Στα καταναλωτικά αγαθά, δεν εγγυάται κανείς ότι θα δει την αλλαγή ο καταναλωτής άμεσα σε αυτά που θα πληρώσει όταν αγοράσει κάτι».

«Έρχεται η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου», πρόσθεσε.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ελλάδας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

«Η απόφαση μας αυτή ήταν ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη. Άλλωστε ο εξοπλισμός που στείλαμε ήταν στοιχειώδης εξοπλισμός που ενισχύει την άμυνα, δεν πλήττει στόχους στην Ρωσία. Η Τουρκία έχει στείλει drones, ωστόσο η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της απέναντι στον ουκρανικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε έρθει σε επαφή και εμείς με προκλήσεις τέτοιου τύπου. Συντασσόμαστε με τους εταίρους μας και αντιμετωπίζουμε καθημερινά την κάθε πρόκληση. Η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα, δεν είναι ιστορικά και πολιτικά αφελής για να βρεθεί αιφνιδιασμένη», κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα