Οι μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας υπερασπίζονται την αυλή τους – Καθαρισμός στο Νότιο Πάρκο

25.05.2024 / 12:45
DSC_3781

Ακολουθεί επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Πατρέων:

Με σύνθημα «υπερασπιζόμαστε την αυλή μας» οι μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου από το σχολικό συγκρότημα Αγίας Βαρβάρας, με την υποδιευθύντρια του σχολείου κυρία Αλεξάνδρα Καλαντζή και τις δασκάλες τους κυρίες Διονυσία Γεωργαντοπούλου και Τατιάνα Γαλανοπούλου, σήκωσαν τα μανίκια, φόρεσαν γάντια κι εξόρμησαν στο Νότιο Πάρκο χθες Παρασκευή (24 Μαΐου) πρωί για να το καθαρίσουν.

Το συντονισμό της δράσης είχαν η Ελισάβετ Καπαγερίδου που θα είναι Υπεύθυνη της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Νότιου Πάρκου, ο Συντονιστής των Εθελοντικών περιβαλλοντικών Ομάδων Δημήτρης Σουγλέρης και η εθελόντρια Μιράντα Γεωργίου.

Πριν οι μαθητές ξεχυθούν, με τη νεανική ορμή τους, στο Νότιο Πάρκο είχαν συζήτηση για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, με την χημικό βιολόγο και συγγραφέα Ελισάβετ Καπαγερίδου, η οποία τους απήγγειλε το  ποίημα της «Πλαστική ζωή», που έχει αναφορά στο περιβάλλον.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο Νότιο ο Πάρκο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους, ενώ συνεχάρη τις εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη του Πράσινου και την προστασία του Περιβάλλοντος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος και η Μαρία Μπιρλή Σύμβουλος Κεντρικού Διαμερίσματος.

Οι μαθητές διάβασαν στο Δήμαρχο επιστολή τους, με την οποία ζητούν να συνεχίσει το έργο του, να δημιουργήσει περισσότερο πράσινο και υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν «σε αυτό το δύσκολο έργο».

Οι μαθητές του 19ου Δ.Σ. έχουν προγραμματίσει άλλη μία δράση στο Νότιο Πάρκο για τον καθαρισμό της παραλίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και την εποπτεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πρασίνου του Δήμου, ώστε να τηρηθούν αυστηροί όροι ασφαλείας για τους μαθητές.

Στο ίδιο σχολείο θα γίνει και ο πρώτος  χώρος πρασίνου με  δένδρα και θάμνους στο πλαίσιο διαδραστικής εκστρατείας στα σχολεία με υπεύθυνες τις Εθελόντιες γεωπόνους Τζία Κοτσάκου και Μαρία Ζάγκλα, τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς και τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής  αγωγής των διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα