Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού πάνε… σχολείο !

22.10.2021 / 11:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Μακέτα - κίτρινοι κάδοι

Διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές σχολείων της B/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων και να ζητήσουν την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση.

Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο κ. Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.

Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να

μεταφέρεται στους κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας τις λιγότερες δυνατές φθορές. Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα