Οι gamers γυρνούν την πλάτη στις κονσόλες – Για πρώτη φορά πτώση πωλήσεων στα video games

08.07.2022 / 21:00
gfgnfdaege355ersdsh4

Μείωση στις πωλήσεις των video games αναμένεται να καταγραφεί φέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα, με αναλυτές, η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών πρόκειται να υποχωρήσει κατά 1,2% στα 188 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διετίας 2019 – 2021, η εν λόγω βιομηχανία εκτοξεύτηκε στο +26% αγγίζοντας τα 191 δισεκατομμύρια δολάρια – αριθμός ρεκόρ. Είναι γεγονός πως το gaming έλαβε τεράστια ώθηση από την έναρξη της πανδημίας και εξής. Η κυκλοφορία κονσολών επόμενης γενιάς από τη Microsoft και τη Sony την ίδια χρονιά, ενίσχυσε επίσης, την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την εφοδιαστική κρίση καθώς και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, μείωσαν περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης.

Πολλοί κατασκευαστές λογισμικού και υλικού παιχνιδιών αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, μεταξύ αυτών και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft και η Sony. Η Ρωσία ήταν η 10η μεγαλύτερη αγορά παιχνιδιών στον κόσμο το 2021. Φέτος, ωστόσο, αναμένεται βρεθεί στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης χάνοντας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά αναμένεται να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης το 2023, με τις πωλήσεις να αναμένεται να φτάσουν τα 195 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα