Οδηγός για τα μονοκλωνικά αντισώματα: Αλλάζει ο τρόπος διάθεσής τους -Ποιοι και πώς μπορούν να τα λάβουν

28.12.2021 / 8:39
covid-research-AP-1-768x480

Τρεις ακόμη ασθενείς με κορωνοϊό που πληρούσαν τα κριτήρια υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, τις δύο τελευταίες ημέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ έχει ανοίξει η «βεντάλια» των κριτηρίων για χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μετά τις νέες οδηγίες του Υπουργείου και έτσι οι θεράποντες ιατροί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για ασθενείς που αντιμετωπίζουν νοσήματα υψηλού κινδύνου.
«Τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί και αφορούν ασθενείς νοσηλευόμενους και μη που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου, όπως ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, με καρδιαγγειακά νοσήματα, με δρεπανοκυτταρική αναιμία, μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί, πάσχοντες με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ηππατική νόσο, εγκυμονούσες στον 2ο ή τον 3ο μήνα, κ.α.

Βασική προϋπόθεση είναι ο θεραπών ιατρός να υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα για τον ασθενή του και να υπάρχει PCR αναρτημένο στο μητρώο ασθενών Covid-19. Αφού εγκριθεί το αίτημα, άμεσα ενημερώνεται με SMS τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής για το ραντεβού του στο Νοσοκομείο. Πλέον, στην 6η ΥΠΕ η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων γίνεται εκτός από τα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας» καταλήγει ο κ. Καρβέλης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα