Ο ΕΕΣ Πατρών φώναξε “παρών” στη μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη

10.03.2023 / 12:51
ka 31

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει τα εξής:  «Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην πόλη μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με μία  συγκλονιστική και μεγαλειώδη κινητοποίηση, εκφράστηκε η θλίψη και η οργή  για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τόσο άδικα τη ζωή σε δεκάδες νέα κυρίως παιδιά.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Πρόεδρός μας και η Διοίκηση και τα μέλη μας συμμετείχαν μαζικά. Τα καταστήματα της Πάτρας παρέμειναν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Στα Τέμπη δεν είχαμε ένα απλό δυστύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων απαξίωσης, κατακερματισμού και ξεπουλήματος των κρίσιμων και κοινωνικών υποδομών μας. Ένα έγκλημα αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών και παραλήψεων. Ένα έγκλημα αποτέλεσμα των επιλογών και παραλήψεων των διοικήσεων του Οργανισμού.

Με τον πιο τραγικό τρόπο όλα αυτά σήμερα έρχονται στο φως και τίποτα δεν μπορεί να κουκουλώσει τις βαριές τους ευθύνες. Απαίτηση όλων η απόδοση δικαιοσύνης και η λήψη άμεσα των αναγκαίων μέτρων και η δρομολόγηση διαφορετικών πολιτικών για να μην ξαναζήσουμε ανάλογες τραγωδίες.

Οι μεταφορές και η ασφάλειά τους  είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορούν ανθρώπινες ζωές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη. Όπως και οι εμπορευματικές μεταφορές που είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας οικονομία. Ο σιδηρόδρομος και οι μεταφορές είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση και πρέπει να γίνουν κρατική και κοινωνική ιδιοκτησία.

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, όπως και στο παρελθόν που έχει πρωτοστατήσει για την έλευση του προαστιακού και του τρένου στην πόλη μας με ασφαλή υπογειοποιημένη διέλευση, για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια τόσο των σιδηροδρομικών όσο και των λοιπών συγκοινωνιακών και μεταφορικών μέσων στην περιοχή μας.

Οφείλουμε ως ελάχιστο δείγμα τιμής στα αδικοχαμένα παιδιά μας να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη μάχη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα