Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την Πάτρα: «Εκτροχιάστηκε η ροή των κρουσμάτων»

01.02.2021 / 7:27
Greece enters a second lockdown due to the rising numbers of infected and diseased by the COVID-19 Novel Coronavirus infection, Patras, on Nov. 12, 2020 / Δεύτερη φάση καθολικού lockdown στην χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, Πάτρα, 12 Νοεμβρίου 2020.

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε δηλώσεις αναφορικά με την αυξητική δυναμική κρουσμάτων που εμφάνισε η Πάρα και τέθηκε, όπως τόνισε, εκτός της πρόβλεψης του αλγοριθμικού μοντέλου.

«Πραγματικά βρεθήκαμε εκτός πρόβλεψης. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της προσομοίωσης του μοντέλου που «τρέξαμε» έδειχνε πως από τις 26-27 Ιανουαρίου θα παρουσιαζόταν μείωση κρουσμάτων που δεν θα ξεπερνούσαν αριθμητικά τον αριθμό 14 και αντίθετα η πόλις τώρα αριθμεί 27 κρούσματα. Είναι φανερό πως η Πάτρα βρίσκεται σε μια αυξητική τροχιά και πρέπει να μελετηθούν οι νέες παράμετροι. Θα περιμένουμε δύο με τρεις μέρες και θα ξανατρέξουμε το μοντέλο για να συμπεριλάβουμε όλες τις συνιστώσες και να έχουμε άμεση και μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη».

Εφημερίδα «Γνώμη»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα