Παρασκευή, 23.07.2021, 4:47 μμ

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον «Νεολόγο»: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές

22.03.2021 / 10:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Τζανακόπουλος-ΑΠΕ-scaled

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

«Ο έλεγχος στον τομέα της Υγείας έχει χαθεί από την Κυβέρνηση. Παρατηρούμε μια ακατανόητη αναισθησία, σε σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο», δηλώνει στο «Νεολόγο», ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «τα νοσοκομεία της Αττικής πιέζονται σε τραγικό βαθμό» ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αρνείται να προχωρήσει σε  ουσιαστική επίταξη ιδιωτικών κλινικών. «Η μέχρι τώρα συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια κοροϊδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι «με τους όρους που βάζουν οι ιδιώτες για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς, στην πραγματικότητα κάνουν επιλογή ασθενών».

«Κρίση δημοκρατίας με ευθύνη της ΝΔ»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες της για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας, για την τεράστια ύφεση στην οικονομία και για την κρίση Δημοκρατίας την οποία αντιμετωπίζει η χώρα και εφευρίσκονται διάφορες ανοησίες σαν αυτές που λέει ο κ. Γεωργιάδης περί δήθεν σκόπιμης διασποράς του ιού από την Αριστερά», δήλωσε.

Αναφερθείς στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί η αστυνομία να αυθαιρετεί και να ξυλοκοπεί πολίτες και παρ’ όλα αυτά η κοινωνία να κάθεται στα αβγά της. Στις δημοκρατίες όμως δε συμβαίνει αυτό».

«Σε ανεπίστρεπτη φθορά η κυβέρνηση»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιτική πρωτοπορία στη χώρα. Έχει ολοκληρώσει τις συνδιασκέψεις του σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν γίνει με διαδικτυακό τρόπο, μαζικότερες από ποτέ. Οι σύνεδροι που συμμετείχαν υπερβαίνουν τις 10.000. Επομένως, το κόμμα βρίσκεται σε θέση μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο ανεπίστρεπτης φθοράς, οπότε ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αναζητά ένα παράθυρο διεξόδου προτού η κυβέρνηση καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα έτοιμος για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο».

«Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι και μια ευκαιρία για να μετατρέψουμε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης, για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η χώρα», κατέληξε  ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα