«Ο χορός είναι αδρεναλίνη»! Η Πατρινή Διονυσία Γιαννοπούλου είναι μια καλλιτεχνική φύση που «κρύβει» και μια αθλητική πτυχή

04.08.2021 / 16:06
DIONYSIA2-ink

H Διονυσία Γιαννοπούλου είναι ένα κορίτσι που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ξεκαθαρίσει την πορεία και τη διαδρομή που ήδη έχει ξεκινήσει να ακολουθεί.

Μια διαδρομή που είναι ταυτόσημη με το χορό, με τον οποίο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή όταν ήταν 3 χρονών και από τότε συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί του, “χορεύοντας” με τις δικές της κινήσεις, μία χορογραφία που ακόμα βρίσκεται στην αρχή της, έχοντας όμως σαν συνοδεία της τη μελωδία του πιάνου, των μαθημάτων της θεωρίας, του σολφέζ και όλες αυτές τις πτυχές της καλλιτεχνικής της φύσης που είχε ξεπροβάλλει από τη νηπιακή της ηλικία.

Μια καλλιτεχνική φύση που αναπτύσσεται συνεχώς και η ίδια έχει φροντίσει να καλλιεργεί με συνέπεια, δουλειά, μελέτη, αλλά και με σπουδές πάνω στον ευρύτερο τομέα που είναι το αντικείμενό της και αυτό που την ενδιαφέρει.

«Ο χορός είναι αδρεναλίνη»! Η Πατρινή Διονυσία Γιαννοπούλου είναι μια καλλιτεχνική φύση που «κρύβει» και μια αθλητική πτυχή 3

 Έχοντας μπει στο τμήμα των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ετοιμάζεται για το πτυχίο της για να συνεχίσει τις σπουδές της, σε ένα πιο συγκεκριμένο πεδίο, πάνω στο χορό.

Ταυτόχρονα σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μάρι Χατζημιχάλη”, προκειμένου να μπορέσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό  αλλά και στην πορεία ως καθηγήτρια.

Τα πρώτα διαπιστευτήρια ήδη τα έχει δώσει από μικρή ηλικία. Κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος στο κλασσικό χορό (Level 3 Certificate in Vocational Graded Examination in Dance: Intermediate (Ballet) Royal Academy of Dance και κάτοχος διπλώματος Advance 1 (Ballet) Royal Academy of Dance) και ταυτόχρονα κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος στο μοντέρνο χορό (Dance: Intermediate).

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις παιδικού μιούζικαλ, έχει πάρει μέρος σε δέκα παραστάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού, έχει κερδίσει βραβεία στο διαγωνισμό χορού Step to Dream, τόσο στο σύγχρονο (3η θέση το 2017), όσο και στο κλασικό (1η θέση το 2018), ενώ έχει δώσει το παρών σε δεκάδες σεμινάρια χορού, με δασκάλους ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κάθε είδους.

O χορός είναι απόλυτα ταυτόσημος με την ελευθερία της έκφρασης, αν και όπως λέει «δεν μπορώ να δώσω τον απόλυτο ορισμό για το τί σημαίνει χορός κατά τη δική μου άποψη, αλλά μπορώ να τον συνδυάσω με τις λέξεις ανατριχίλα και αδρεναλίνη.

Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα το να δουλεύεις μήνες ένα συγκεκριμένο βηματολόγιο και να φτάνει η τελική στιγμή που θα εμφανιστείς στην σκηνή για να δουν όλοι τον κόπο σου. Αυτά τα δευτερόλεπτα που στέκεσαι δίπλα από την κουίντα, είναι ένα εξωπραγματικό συναίσθημα που εύχομαι να το νιώθω σε όλη την διάρκεια της ζωής μου.

«Ο χορός είναι αδρεναλίνη»! Η Πατρινή Διονυσία Γιαννοπούλου είναι μια καλλιτεχνική φύση που «κρύβει» και μια αθλητική πτυχή 4

Σίγουρα εμείς οι χορευτές μέσα από το χορό εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και έχουμε την ανάγκη με το σώμα μας και την αρμονία κινήσεων να αποκτήσουμε ένα είδος επικοινωνίας».

Οι σπουδές της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών την έχουν βοηθήσει σε ένα ευρύτερο επίπεδο γνώσεων, όμως, το μονοπάτι της ηθοποιίας και της υποκριτικής δεν την ενδιαφέρει από μόνο του. “Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκα στην σχολή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα κατευθείαν ήταν πως θέλω να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη κατηγορία θεάτρου “το μουσικό θέατρο”, δηλαδή μιούζικαλ και χοροθέατρο.

Πιο συγκεκριμένα ήξερα πως δεν θα ασχοληθώ με το θεωρητικό μέρος του θεάτρου, αλλά αντιθέτως με το πρακτικό” τονίζει και συνεχίζει λέγοντας: “Είναι αρκετοί οι συμφοιτητές μου που θέλουν να ακολουθούσουν την υποκριτική, αλλά εγώ δεν είμαι μια από αυτούς. Στο μόνο που θα μπορούσα να συμβιβαστώ όσον αφορά την υποκριτική θα ήταν να κάνω ένα είδος perfomance όπου θα υπήρχε χορός, τραγούδι και υποκριτική”.

Πέρα από το χορό και τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο, η Διονυσία Γιαννοπούλου, έχει μία αθλητική πτυχή στην προσωπικότητά της, παίζοντας βόλεϊ στην ομάδα γυναικών της Παναχαϊκής 2014, αλλά και ως προπονήτρια στις ακαδημίες των “κοκκινόμαυρων”. Της αρέσει όπως λέει να ασχολείται με τα μικρά παιδιά, της αρέσει να διδάσκει και ήδη έχει ξεκινήσει  να δίνει μαθήματα κλασικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού.

Κ.Α

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα