Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την τοποθέτηση ΑΤΜ στη Δυτική Αχαΐα

31.01.2022 / 15:45
τσιγκρης καλη

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητάει την αύξηση των τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Η συνολική έκταση του δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι 572,22 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει πληθυσμό 10.227 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. 

Η λειτουργία ενός ΑΤΜ από κάθε τραπεζικό ίδρυμα, αποκλειστικά στην πόλη της Κάτω Αχαγιάς, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη εξυπηρέτηση  των κατοίκων της περιφέρειας του δήμου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών. 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα -ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας- οι οποίοι εξυπηρετούνται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της σημαντικής χιλιομετρικής απόστασης που πρέπει να διανύσουν.

Επίσης, μηχάνημα ΑΤΜ δεν διαθέτει ούτε το αεροδρόμιο του Αράξου, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται το προσωπικό της 116 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και οι επιβάτες του Πολιτικού Αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Υπενθυμίζεται ότι στον Άραξο βρίσκεται και η 116 Πτέρυγα Μάχης και το Πολιτικό Αεροδρόμιο Αράξου, γεγονός που καθιστά την περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη. 

Συνεπώς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας (αποφυγή του συνωστισμού λόγω του κορωνοϊού), οι τράπεζες θα πρέπει να τοποθετήσουν -εκ περιτροπής- νέα ΑΤΜ σε κεντρικά σημεία της περιφέρειας του δήμου Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα σε Λουσικά, Λάππα, Σαγέϊκα, Λιμνοχώρι, Ριόλο, Άρλα, Μαζαράκι και τη Βιομηχανική Περιοχή της Δυτικής Αχαΐας”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει με σκοπό την αύξηση των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Δυτική Αχαΐα και β) ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα