Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη μείωση των δημοτικών τελών στην εστίαση και την αναψυχή

26.04.2021 / 12:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία ζητά τη μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής αποτελούν έναν από τους κλάδους της οικονομίας που υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις- για την έκδοση άδειας επαναλειτουργίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή του ετήσιου δημοτικού τέλους.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής παρέμειναν κλειστές για πέντε μήνες, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καταβάλλουν το σύνολο των ετήσιων δημοτικών τελών.

Συνεπώς, θα πρέπει να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν -με κρατική απόφαση- κλειστές”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν -με κρατική απόφαση- κλειστές και β) πότε θα ισχύσει η παραπάνω ρύθμιση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

📍 [Αριθμός Πρωτοκόλλου:  6301  / 26.4.2021] 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα