Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας

11.11.2020 / 11:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (Κ.Ε.ΤΧ.) αποτελεί τη βασική μονάδα τεχνικής εκπαίδευσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ) και αποκαλείται η “καρδιά του Τεχνικού Σώματος”.

Συγκεκριμένα, παρέχει τεχνική εκπαίδευση στα Σχολεία Εκπαίδευσης για όλες τις τεχνικές ειδικότητες αξιωματικών, υπαξιωματικών, επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και οπλιτών του Γ.Ε.Σ.

Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του, προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση του αξιόμαχου και η προσαρμογή του με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δύο από τις βασικότερες και πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις, είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού -ιδιαίτερα στο χώρο των εκπαιδευτών τεχνικών ειδικοτήτων- καθώς και η αύξηση των αξιωματικών και των υπαξιωματικών της μονάδας.

Επίσης, είναι απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης του Κ.Ε.ΤΧ., προκειμένου να προχωρήσει η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ανανέωση του εξοπλισμού, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου οχημάτων.

Τέλος, η αναβάθμιση της συνεργασίας με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Πάτρας, θα συμβάλει στην παροχή πιο ολοκληρωμένης και σύγχρονης εκπαίδευσης».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάτρας και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παραπάνω ενεργειών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα