Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

22.03.2021 / 12:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsigkris

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά παράταση των συμβάσεων εργασίας του κοινωφελούς προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ για τους εργαζομένους στους δήμους.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του «Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού» (ΟΑΕΔ), διαρκείας οκτώ μηνών, απασχολούνται στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και στις υπηρεσίες Υπουργείων συνολικά 36.500 εργαζόμενοι.

Το οκτάμηνο, για τους πρώτους εργαζόμενους, λήγει τον Απρίλιο. Ενώ για τους υπόλοιπου τον Μάιο.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί δήμοι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους για παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων, με σκοπό την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στους δήμους ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότεροι εργαζόμενοι για τη κάλυψη τους.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και κενά που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που βρίσκεται μπροστά μας».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων εργασίας του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και β) τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας όταν λήξουν οι συμβάσεις τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα