Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη στήριξη των ορφανών παιδιών

07.07.2021 / 11:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsigris

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά τη θέσπιση ειδικού ποσοστού μοριοδότησης για την εισαγωγή των ορφανών παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Η καθολική ορφάνια αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο, αλλά ταυτόχρονα και επώδυνο γεγονός για τα παιδιά που τη βιώνουν. 

Οι περιπτώσεις παιδιών που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους -με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μια εξαιρετικά σκληρή καθημερινότητα- δεν είναι λίγες και σίγουρα απαιτούν ειδική μέριμνα από την Πολιτεία.  

Ένας καλός τρόπος στήριξης των ορφανών παιδιών, είναι η θέσπιση ειδικού ποσοστού μοριοδότησης για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αντίστοιχα συνέβη σε περιπτώσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές. 

Το παραπάνω μέτρο είναι κοινωνικά αποδεκτό, δίκαιο και βαθιά ανθρωπιστικό, αφού μπορεί να καλύψει μερικώς το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί η απώλεια και των δύο γονιών. 

Η θέσπιση ευεργετικών διατάξεων για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην προσπάθεια που καταβάλλουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη μοριοδότηση των ορφανών παιδιών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και β) πότε αναμένονται οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα