Ντόναλντ Τραμπ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για να δικαστεί από τη Γερουσία

22.01.2021 / 18:19
trump_ov

Ερρίφθη ο κύβος για τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τη Δευτέρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να στείλει το άρθρο παραπομπής στη Γερουσία, ξεκινώντας επίσημα τη διαδικασία.

Η Βουλή έχει ήδη εγκρίνει την κατηγορία της «παρακίνησης σε εξέγερση» στις 6 Ιανουαρίου, οπότε και υποστηρικτές του τέως προέδρου εισήλθαν στο Καπιτώλιο.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανέφερε ότι η απόφαση προωθήθηκε και από την πρόεδρο του Σώματος, Νάνσι Πελόζι, ωστόσο αρνήθηκε να πει περισσότερα για τη διαδικασία.

Με βάση τους αμερικανικούς νόμους, η Γερουσία καλείται να μετατραπεί αμέσως σε αίθουσα δικαστηρίου και να σταματήσει μέχρι να υπάρξει ετυμηγορία.

Ο Σούμερ μαζί με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ έχουν διαπραγματευτεί τις τελευταίες ημέρες για τη δίκη, με στόχο να υπάρξουν ενιαίοι διακομματικοί κανόνες. Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να προλάβουν τον διορισμό των υποψηφίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, πριν ξεκινήσει η δίκη, για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της διαδικασίας στις πρώτες του ημέρες στον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση της Πελόζι να προωθήσει το άρθρο τη Δευτέρα, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανάλογη ψηφοφορία στη Βουλή έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα του Ρεπουμπλικανού ΜακΚόνελ να καθυστερήσει η δίκη για να μπορέσει η νεοδιορισθείσα ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμαστεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι η δίκη δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Φερουσαρίου.

Ο Σούμερ ανέφερε ότι μίλησε με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστεί για τον χρόνο και τη διάρκεια της δίκης. «Αλλά μην κάνετε λάθος, θα υπάρξει δίκη και ψηφοφορία» που θα καθορίσει την πολιτική μοίρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΜακΚόνελ παραδέχθηκε ότι το αίτημά του απερρίφθη εν μέρει, ωστόσο επιμένει ότι η ομάδα του τέως προέδρου πρέπει να έχει χρόνο για να προετοιμαστεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα