Νταβλούρος σε Κωστακιώτη: Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη!

14.11.2020 / 16:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
periklhs

Διαδικτυακό «καβγά» έστησαν, δύο γνωστοί γιατροί της Πάτρας: Ο καρδιολόγος Περικλής Νταβλούρος και ο ορθοπεδικός Δημήτρης Κωστακιώτης. Αιτία το κάλεσμα απελπισίας που απεύθυνε την ύστατη ώρα ο Υπουργός Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στο Σύστημα Υγείας με αμοιβή 2.000 ευρώ το μήνα για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο και φονικότερο κύμα του κορωνοϊού.

Η διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ Νταβλούρου και Κωστακιώτη, έγινε κάτω από ανάρτηση της πνευμονολόγου Ασημίνας Ζανιά στο Facebook, όπου εξηγούσε γιατί δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργού, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση ο Δημήτρης Κωστακιώτης, ζήτησε και αυτός μόνιμους διορισμούς γιατρών με διαδικασίες εξπρές οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τις θέσεις.

 «Δεν είναι δύσκολο….Θέληση χρειάζεται ή μάλλον πολιτική βούληση!» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ορθοπεδικός. Το σχόλιο Κωστακιώτη δεν άφησε να πέσει κάτω ο Περικλής Νταβρούρος, ο οποίος απάντησε στο συνάδελφό του πως «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη». Τι εννοούσε με αυτό;

Ότι ο Δημήτρης Κωστακιώτης υπήρξε, επί ΣΥΡΙΖΑ, υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πως των ημερών Κωστακιώτη, το 2018, είχε ξεκινήσει διαδικασία πρόσληψης μόνιμων γιατρών, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Περικλής Νταβλούρος απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κωστακιώτη: «Θα σου θυμίσω το πόσο πήγαν πίσω τις κρίσεις των γιατρών οι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. Μέχρι και 2χρόνια για μια θέση! Και να σκεφτεί κανείς ότι θεωρητικά πήγαιναν για καλό. Έφτιαξαν το ηλεκτρονικό σύστημα για παράδειγμα (πολύ θετικό). Και στο δια ταύτα κατάργησαν τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ (σημ. συμβούλια για τη διαδικασία κάλυψης των θέσεων νέων γιατρών)και έβαλαν ΜΙΑ γραμματέα να διεκπεραιώνει τις κρίσεις ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων!!! Όντως τίποτα δεν είναι δύσκολο.

 Απλά δε φτάνει η πολιτική βούληση, θέλει και κοινή λογική…».Ο Δημήτρης Κωστακιώτης συμφώνησε με την τοποθέτηση Νταβλούρου, ωστόσο πρόσθεσε πως: «Αν βέβαια περιγράψω αναλυτικά το τι γίνεται διαχρονικά παίζει να πάρω διδακτορικό στην σχολή δημόσιας υγείας με τίτλο «χίλιοι και ένας τρόπος να μπλοκάρεις τους διορισμούς στο ΕΣΥ», εννοώντας τα πολλά γραφειοκρατικά και όχι μόνο εμπόδια που συνάντησε ως υποδιοικητής της ΥΠΕ στη διαδικασία πρόσληψης των γιατρών.

Στο τέλος, πάντως, οι δυο γιατροί τα βρήκαν έστω και εάν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δεν το κρύβουν. Ο ένας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ. Μάλιστα, αρκετοί βλέπουν τον Περικλή

Νταβλούρο να κατεβαίνει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στην Αχαΐα, τώρα μάλιστα που ο θείος του, Θανάσης Νταβλούρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, αποχώρησε από την πολιτική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα