Παρασκευή, 20.05.2022, 11:14 πμ

Νοσοκομείο Άρτας: Έτσι σώθηκε ο 16χρονος – Είχε αυτοπυροβοληθεί μετά την τραγωδία με τον θείο του – Βίντεο

20.01.2022 / 11:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
cheirourgiki-kliniki-nosokomeiou-artas-2-750x375

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πνευμονεκτομή και για σχεδόν μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έπειτα για περίπου άλλη μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Άρτας δεν χειρουργούνται θωρακοχειρουργικά περιστατικά που απαιτούν συγκεκριμένη εξειδίκευση, όπως η περίπτωση του 16χρονου, όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του και το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ζωή του κατά τη διακομιδή σε νοσοκομείο με εξειδικευμένους ιατρούς σε ανάλογα περιστατικά, με απόφαση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Άρτας, Παύλου Στασινού, ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα, με επιτυχία, και έτσι κέρδισε τη μάχη για τη ζωή.

Αναλυτικά ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, ανέφερε:

«Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι επέβαινε άτομο σε βαριά κατάσταση από πυροβολισμό. Πραγματικά, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Δυστυχώς στο νοσοκομείο Άρτας και ειδικά στην χειρουργική κλινική έχουμε μεγάλη έλλειψη ιατρών και εφημέρευα μόνος μου με μία αγροτική ιατρό.

Κάλεσα αμέσως τους συναδέλφους, τον κύριο Παπαμιχαήλ και τον κύριο Μόσχο, δύο ειδικευόμενους, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο περιστατικό. Επρόκειτο για ένα θωρακοχειρουργικό περιστατικό, από τα οποία δεν αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άρτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όμως αναλάβαμε το ρίσκο να τον χειρουργήσουμε, γιατί θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του κατά τη διακομιδή».

Για το γεγονός ότι ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη και χειρουργήθηκε ο 16χρονος στο νοσοκομείο Άρτας:

«Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά του να μπει χειρουργείο ή να διακομισθεί ο ασθενής. Έχουμε βασικές γνώσεις θωρακοχειρουργικής και έχουμε ξανά χειρουργήσει επείγοντας θωρακοχειρουργικά περιστατικά, ποτέ τακτικά. Πρυτάνευσε η λογική ο 16χρονος να μπει στο χειρουργείο, αφού θεωρήσαμε ότι θα ήταν πιο ασφαλές για το παιδί».

Για την εξέλιξη της υγείας του 16χρονου:

«Η πορεία του ήταν σταθερή. Μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας για περίπου πέντε ημέρες και μετά στην χειρουργική κλινική, για να πάρει τελικά εξιτήριο προχθές».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Άρτας:

«Τα προβλήματα αυτά πρέπει να τύχουν κεντρικής αντιμετώπισης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη στην διαχείριση των περιφερειακών νοσοκομείων και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μη μπορούμε να εφημερεύσουμε. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του λαού της περιοχής μας. Πιστεύω ότι κεντρικά πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα ώστε να υπάρξει λύση. Είναι απλό να λυθεί, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η λύση».

Πηγή

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα