Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αυτά θα κάνουμε για τα εξοπλιστικά

25.11.2020 / 17:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
w25-172420

Για μια σειρά υποπρογραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν υποβληθεί προς γνωμοδότηση ενημέρωσε σήμερα τα  μέλη της ειδικής διαρκούς επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος πληροφόρησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την:

-αναβάθμιση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου “Sperwer””,

-την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων ΑΗ-64 “Apache”,

-τη συντήρηση των Κατευθυνόμενων Βλημάτων “Penguin MK2”,

-την εν συνεχεία υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων “Patriot”,

-την “εν συνεχεία υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων “S-300″ και επαναπιστοποίηση πυραύλων 48Η”, καθώς και για

-τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μέσω FMS για την “εν συνεχεία υποστήριξη των μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130”.

Περαιτέρω αναπτύχθηκαν τέσσερα θέματα προς γνωμοδότηση αρμοδιότητος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος για την προμήθεια ανταλλακτικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 “Apache” και την εν συνεχεία υποστήριξη ανακατασκευή- αναβάθμιση- εκσυγχρονισμό υφισταμένων ταχυπλόων σκαφών.

Επίσης, έγιναν τοποθετήσεις για την προμήθεια γυροπυξίδων για πολεμικά πλοία και υποβρύχια, αλλά και έκδοση κατακυρωτικής απόφασης διαγωνισμού σχετικά με την προμήθεια υλικών λήξης ορίου λειτουργίας και ζωής, καθώς και ανταλλακτικών γενικών επισκευών ανασχετήρων.

Στην ενημέρωση συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα