Νίκος Νικολόπουλος: “Έφυγε η Μαριωρή”

28.02.2022 / 9:41
222222222222

Σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναφέρει:

Μια άσχημη είδηση συννέφιασε τον ήδη σκοτεινό ουρανό .

« Έφυγε η Μαριωρή» Η Μαριέττα Γιαννάκου δεν είναι πια μαζί μας, χάνοντας αυτήν την τελευταία και δύσκολη μάχη .

Οι μάχες που μαζί ξεκινήσαμε από την νεολαία του ’74 , οι δεκαετίες κοινών αγώνων και αγωνιών για την παράταξη που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε – μέσα και έξω απο τη ΒΟΥΛΗ- μας ένωσαν σε χρόνια δύσκολα μα και όμορφα . Χρόνια νεανικά , με όνειρα και ιδανικά για την Πατριδα, με όραμα και στόχους για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό .Πολιτικος με αρχές και αξίες, πανέξυπνη , ασυμβίβαστη, δυναμική , μορφωμένη, εργατική … Πρωταγωνίστησε στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως υπουργός υπηρέτησε την υγεία και την παιδεία.Εδώ πρέπει να σημειώσω με αγάπη και ευγνωμοσύνη ότι ήταν η Μαριέττα, τότε Υπουργός Παιδείας, που με ανύστακτο ενδιαφέρον , μετά απο επίμονη παράκληση δική μου και χαρις στο εξαιρετικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε το πολυπόθητο σχολείο για τον Αυτισμό , που είχε ανάγκη όχι μόνο η Πάτρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή στηρίζοντας τον αέναο αγώνα των οικογενειών.

Η Μαριέττα υπήρξε μια καταξιωμένη γιατρός , πολιτικός μα πάνω από όλα μητέρα, μητέρα της Ζωής. Για την Μαριέττα Γιαννάκου οι τελευταίες διαδρομές ήταν δύσβατες , κυριολεκτικά και μεταφορικά, μα αυτή πάντα μαχήτρια , αγωνίστρια και δυνατή δεν παρέδωσε τα όπλα και πάλεψε ως το τέλος , που ήρθε τόσο γρήγορα και άδικα .Σε μια συνέντευξη η δική μας Μαριέτα είχε πει : «Είμαι πραγματικά το πρότυπο του αυτοδημιούργητου, ό,τι έκανα το έκανα μόνη, χωρίς πλάτες. Όπως και στην τέχνη, στην πολιτική έχει τεράστια σημασία η εκπαίδευση. Όχι να εκπαιδεύεσαι για το πώς θα αποφεύγεις τις ευθύνες σου. Αν θέλετε, εγώ εκπαιδεύτηκα να τιμώ τις ευθύνες μου. Και θα επιμένω μέχρι τέλους.» Ναι και επέμεινε μέχρι τέλους … Πάλεψε ΟΡΘΙΑ και τίμησε την ηρωοτοκο Μανη και τη μεγάλη ιστορική κεντροδεξιά παράταξη μας!

Η πολύ άξια και πολύ αγαπητή μας συμμαχήτρια Μαριέττα αφήνει ένα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής, εθνικής προσφοράς και προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές και ευρωπαϊκές αξίες. Καλό Παράδεισο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα