Νέες καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα «καίνε» γνωστό κωμικό και σκηνοθέτη

04.03.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
theatro

Τριάντα οκτώ φακέλους έχει συνολικά στα χέρια του εισαγγελέας, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Δύο από αυτές δεν έχουν παραγραφεί καίνε γνωστό κωμικό και σκηνοθέτη. Ηθοποιοί και μία ταξιθέτρια φέρονται να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις και ψυχολογική βία με εκφράσεις που σοκάρουν.

Ο γνωστός κωμικός και σκηνοθέτης μεσουρανεί 30 χρόνια. Η προσγείωση είναι απότομη, καθώς τουλάχιστον δέκα συνάδελφοί του βάλλουν εναντίον του με καταγγελίες είτε στο σωματείο ελλήνων ηθοποιών είτε απευθείας στη δικαιοσύνη.

Δύο φάκελοι με ενεργές υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Και οι δύο αφορούν σεξουαλικά αδικήματα.

Οι καταγγελίες σε βάρος του άλλοτε δημοφιλούς πρωταγωνιστή είναι πολλές.

Καταγγελίες για πρόσωπα που δεν έχουν ακόμη απασχολήσει την επικαιρότητα
Την ίδια στιγμή, την ύπαρξη καταγγελιών οι οποίες δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει σχετικά την επικαιρότητα, επιβεβαίωσε, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Άρης Λάσκος.

Οι καταγγελίες έχουν υποβληθεί στα αρμόδια όργανα του Σωματείου, σημείωσε ο κ. Λάσκος μιλώντας μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio 104,6, τονίζοντας ότι «είναι μια πολύ ιδιαίτερη ιστορική συγκυρία που κλονίζει αυτό που είχαμε στο νου μας ως “πρωταγωνιστές”».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν είναι όλες οι καταγγελίες αδικήματα τόσο ειδεχθή όσο τα καταγγελλόμενα σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου, διευκρινίζοντας ότι ορισμένες καταγγελίες συνιστούν μόνο πειθαρχικά παραπτώματα. Ωστόσο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διαβεβαιώνει τα μέλη του, επισήμανε ο κ. Λάσκος, ότι κάθε καταγγελία εξετάζεται ως σημαντική.

Παραδέχθηκε πάντως ότι «τις πρώτες ημέρες υπήρξε μια υπερβολή αναφορικά με τον αριθμό των καταγγελιών, και γι’ αυτό υπήρξε άμεση επανόρθωση όμως από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου, Π. Τσαρούχα. Εξάλλου», όπως δήλωσε ο κ. Λάσκος, «είναι δύσκολο να διαμορφώσει το ΣΕΗ μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών, καθώς δεν επιλέγουν όλα τα μέλη να απευθυνθούν στο αντιπροσωπευτικό τους όργανο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα