Νέα τροπή στην υπόθεση του Ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών – Εντός της εκκλησίας οι υποψίες

02.11.2020 / 8:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
lion

Προσωπικό φαίνεται να είναι το κίνητρο πίσω από τον τραυματισμό του ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Κυριακή το βράδυ η γαλλική αστυνομία άφησε ελεύθερο τον ύποπτο που είχε συλλάβει μία ημέρα νωρίτερα για την ένοπλη επίθεση στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία σε βάρος του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ένοχος μπορεί ακόμη να διαφεύγει.

«Κανένα στοιχείο δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση», εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ο ιερέας ελληνικής καταγωγής.

Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση την ανθρωποκτονίας από πρόθεση έχουν αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Parisien, ωστόσο, τα βλέμματα των ανακριτικών Αρχών στρέφονται πλέον εντός της ελληνοθρόδοξης κοινότητας της Λυών και στις προσωπικές διαφορές που ενδεχομένως να είχε με μέλη της Εκκλησίας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, ο ιερέας είχε εμπλακεί σε οικονομική κακοδιαχείριση ενώ κάποιοι επέκριναν τη συμπεριφορά του απέναντι σε μέλη της Εκκλησίας.

Επίσης, ο ιερέας φέρεται να είχε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με έναν πρώην μοναχό που καταδικάστηκε για δυσφήμιση.

Ο ιερέας, Νικόλας Κακαβελάκης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για δεύτερο εικοσιτετράωρο, καθώς δέχτηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα.

cnn.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα