Παρασκευή, 3.02.2023, 6:33 πμ

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: “Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα”

03.12.2022 / 10:40
tsavousoglou

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε Φόρουμ είπε ότι «η Τουρκία συμβάλλει πραγματικά σημαντικά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, πρόκειται για μία απίστευτα μεγάλη συνεισφορά. Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα στο νότο», δήλωσε επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο 8ο φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η Αίγυπτος είναι μια σημαντική χώρα για την περιοχή της Μεσογείου, τον ισλαμικό κόσμο, την Αφρική και όλους εμάς».
«Ηταν δική μας απόφαση να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο, ειδικά μετά το πραξικόπημα. Δεν λέμε ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος, ήταν πάντως δική μας απόφαση. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο κόσμος αλλάζει, ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες πραγματικότητες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά διαφορετικά εμπόδια, υπάρχουν ενώπιόν μας ευκαιρίες, επειδή καμία χώρα μόνη της ή κανένας οργανισμός δεν μπορεί να τα πολεμήσει όλα αυτά μόνος του. Φυσικά, οι κρίσεις φέρνουν μαζί τους αυτές τις ευκαιρίες. Υπό αυτή την έννοια, προσπαθούμε πραγματικά να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.
Επομένως, όταν αξιολογούμε τις τρέχουσες συνθήκες, η περιοχή μας, ειδικά αυτή η περιοχή, χρειάζεται καλές σχέσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν καλές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα