Νέα μέτρα στη διασκέδαση: Σκέψεις για αλλαγή στην εστίαση – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος εισόδου

30.06.2021 / 22:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 21

Από τις 15 Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα στη διασκέδαση, όταν και θα γίνει ο… διαχωρισμός σε καταστήματα εστίασης, σινεμά, θέατρα και γήπεδα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες προς όλους τους επιχειρηματίες και τους πολίτες για το πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα γίνουν μαζικές διορθωτικές κινήσεις ή αλλαγές, πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα και διαπιστωθούν στην πράξη τυχόν προβλήματα ή δυσλειτουργίες.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει άμεσα την αλλαγή στα τετραγωνικά των καταστημάτων εστίασης και την αναλογία των ατόμων, ώστε να μπορούν να δεχθούν περισσότερους πελάτες.

Προβληματισμός επικρατεί για τα καταστήματα που έχουν τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα επιχειρηθεί να διευθετηθεί μέσω των νέων κυβερνητικών διευκρινήσεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι στην περίπτωση που οι επιχειρηματίες μετανιώσουν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής χρήσης (από πλήρως εμβολιασμένους σε μεικτής χρήσης ή το αντίστροφο): «Θα μπορούν μία ή δύο φορές να κάνουν αλλαγή της χρήσης ανάλογα με το πελατολόγιό τους και τη συγκυρία».

Σχετικά με το πώς θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων για την είσοδο στα καταστήματα, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε: «Θα υπάρχει μία ηλεκτρονική εφαρμογή που θα μπορούν να κατεβάσουν από το gov. gr και βάσει αυτής της εφαρμογής θα μπορούν να αποδεικνύουν την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του αρνητικού τεστ».

Όπως πρόσθεσ,ε η επιλογή της χρήσης του καταστήματος ως «μόνο για εμβολιασμένους» μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να λειτουργούν με εμβολιασμένους. Η επιχείρηση που θα επιλέξει να δουλέψει μόνο με εμβολιασμένους θα μπορεί να αξιοποιήσει ποσοστό του χώρου που προσεγγίζει το 100% και για την ακρίβεια θα ανέρχεται στο 85%.

Για το αν το φθινόπωρο οι επιχειρήσεις αυτές ελπίζουν ότι θα μείνουν ανοιχτές ακόμη κι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας, ο υφυπουργός διευκρίνισε: «Έχουμε πει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν καθολικά lockdown όπως τα είδαμε στο παρελθόν… Μόνο το 0,3% των εμβολιασμένων έχει νοσήσει κι έχει νοσήσει ελαφρά. Το εμβόλιο είναι το διαβατήριο της επιστροφής μας στην κανονικότητα».

Ερωτηθείς αν το προσωπικό των καταστημάτων μόνο για εμβολιασμένους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένο, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, από εκεί και πέρα ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει να έχει μόνο εμβολιασμένο προσωπικό και να το λέει στην ένδειξη στην πόρτα. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε άλλο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα