Παρασκευή, 21.01.2022, 11:23 μμ

Ναυάγιο η “Black Friday” στην Πάτρα – Κλαίει η τοπική αγορά

27.11.2021 / 14:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 7

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν για τα καταστήματα της Πάτρας η Black Friday.

Οι προσδοκίες που είχαν οι έμποροι για τόνωση της εμπορικής κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας αποδείχτηκαν φρούδες. Η κίνηση τις πρωινές ώρες – λόγω και της δυνατής βροχής που έπεσε – ήταν αρκετά μικρή.

Τα πράγματα ανέβηκαν κάπως τις μεσημεριανές ώρες όταν η βροχή σταμάτησε, χωρίς όμως να υπάρχουν ουρές και μεγάλη ζήτηση.

Σκηνικό Black Friday θύμισαν μόνοι οι απογευματινές ώρες όταν αυξήθηκε σημαντικά η κίνηση, κυρίως όμως έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα που για ακόμα μία χρονιά πήραν την μερίδα του λέοντος από την κίνηση της συγκεκριμένης ημέρας.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας πήγε και φέτος στα πολυκαταστήματα, παρά στις μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και όταν η κίνηση αυξήθηκε τις απογευματινές ώρες.

Υπήρξε μία μικρή τόνωση στην αγορά, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που περιμέναμε» αναφέρει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του εμπορικού συλλόγου Μάκης Μακρής. Οι προσφορές στα μαγαζιά της Πάτρας ήταν μεταξύ του 20% και του 40%, ενώ σε ορισμένα είδη έφτασαν ακόμα και το 80%.

Ορισμένες από τις προσφορές ενδέχεται να συνεχιστούν. Όμως σίγουρα το βατερλό της Black Friday προβληματίζει την αγορά εν όψει και της εορταστικής περιόδου, καθώς δείχνει τη γενικότερη διάθεση του κοινού για ψώνια και αγορές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα