Μύκονος: Εποχές’80 θυμίζει ο Πάνορμος που μαγεύει τους επισκέπτες του  (φωτό)

10.07.2023 / 21:03
ka 34

Περισσότερο με κινηματογραφικό τοπίο μοιάζει πλέον η παραλία του Πάνορμου για τους κατοίκους της Μυκόνου, μετά την πτώση του φράχτη που είχε στηθεί στην παραλία και ουσιαστικά απαγόρευε την είσοδο των πολιτών, μετατρέποντας τη δημόσια περιουσία σε «προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς».

Ο φράχτης στον Πάνορμο, ένα θέμα που το in ανέδειξε με ντοκουμέντα και στηρίζοντας τις δίκαιες και οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων, αποτελούσε ουσιαστικά το «σύνορο» μιας επιχείρησης, η οποία θέλοντας να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις το χειμώνα και καταλαμβάνοντας την παραλία με ομπρέλες το καλοκαίρι, είχε περιφρουρήσει το χώρο με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή.

Μάλιστα, η άδεια που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει δεν αφορούσε σε όλη την έκταση του χώρου που τελικά έφτασε να καταλαμβάνει ο φράχτης.

Έπειτα από το σάλο που επικράτησε, οι μπουλντόζες ξεκίνησαν δουλειά και ο φράχτης πλέον αποτελεί παρελθόν, ενώ οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να απολαύσουν ελεύθερα την παραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, όταν βρεθούν στον Πάνορμο, νομίζουν ότι κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα