Μουντιάλ στο Ισραήλ το 2030 θέλει η FIFA

13.10.2021 / 21:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ma 23

O Τζάνι Ινφαντίνο έκανε επίσκεψη στο Ισραήλ και εξέφρασε την επιθυμία του να διεξαχθεί εκεί, σε συνεργασία με τις γύρω χώρες, το Μουντιάλ 2030.

Η FIFA έχει βρεθεί αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα, είτε για σκάνδαλα στο εσωτερικό της είτε για τις επιλογές που κάνει σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι αυτό θα διεξαχθεί του χρόνου τον… χειμώνα στο Κατάρ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Όπως πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι σκέψεις για διεξαγωγή της διοργάνωσης κάθε δύο χρόνια.

Τώρα, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο πρόεδρός της είναι ξανά θέμα συζήτησης λόγω της επίσκεψης στο Ισραήλ και της επιθυμίας νας είναι αυτή η χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ το 2030, σε συνεργασία με γειτονικές χώρες.

Αυτό αποκάλυψε ο Ναφτάλι Μπένετ, πρωθυπουργός του Ισραήλ, με ανάρτησή του στο Twitter, όπου εξέφρασε τη χαρά του τόσο για την επίσκεψη του Ινφαντίνο όσο και για το πλάνο σχετικά με το 2030.

Την ίδια ώρα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης ενημέρωσε επισήμως για την απόφασή της να μην φιλοξενήσει και αυτή τον πρόεδρο της FIFA. «Ο Ινφαντίνο συμμετείχε σε μια πολιτική εκδήλωση που δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό και δεν μετέφερε τα μηνύματά του σχετικά με τις αξίες του διεθνούς ποδοσφαίρου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πολιτική εκδήλωση για την οποία κάνουν λόγο οι Παλαιστίνιοι, έγινε στο Ισραηλινό Μουσείο Ανοχής, το οποίο είναι χτισμένο πάνω από το μουσουλμανικό μουσείο στην Ιερουσαλήμ, με την ομοσπονδία της Παλαιστίνης να τονίζει πως αυτό «είναι σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συναισθημάτων εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, οι Παλαιστίνοι ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους ότι «ελπίζαμε πως αυτή η επίσκεψη θα ήταν ένα προοίμιο για τον τερματισμό των δεινών των Παλαιστινίων παικτών και τα κατοχικά μέτρα που αποσκοπούσαν στην παρεμπόδιση της διάδοσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού στα παλαιστινιακά εδάφη και όχι για την υποστήριξη των αγγλικανο-σιωνιστικών ομάδων που κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άρνηση των βασικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα