Μητσοτάκης – “Φωτογράφισε” την παράταση του lockdown στη σύσκεψη με τους διοικητές των ΥΠΕ

24.11.2020 / 19:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÔÇËÅÄÉÁÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÌÅ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÄÉÏÉÊÇÓÅÙÍ ÕÃÅÉÏÍÏÌÉÊÙÍ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÙÍ ÔÇÓ ×ÙÑÁÓ

Την παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου, αλλά και τη στάση αναμονής που τηρεί η κυβέρνηση εν όψει της πορείας των κρουσμάτων και των εισηγήσεων των ειδικών «φωτογράφισε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός τόνισε αφενός πως η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Αφετέρου ξεκαθάρισε πως «οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα βήματά μας», αποφεύγοντας έτσι προσώρας να «δείξει» ακόμη και την 7η Δεκεμβρίου ως την ημέρα κατά την οποία θ’ αρχίσουν σταδιακά να αίρονται οι περιορισμοί. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε πάντως χαραμάδα αισιοδοξίας, καθώς σημείωσε ότι υπάρχουν πλέον οι πρώτες ενδείξεις για μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση των γιατρών που εργάζονται σήμερα στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από την Πολιτεία, αλλά και από την ανάγκη που προκύπτει για τη στελέχωση των ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν αυτούς τους μήνες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα