Μητσοτάκης: Άψογος ο Δένδιας απέναντι στον Τσαβούσογλου – Αυτή ήταν η εντολή μου

22.04.2021 / 21:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
χα 14

Στα ελληνοτουρκικά και την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ερωτηθείς τι ειπώθηκε στις συνομιλίες που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, απάντησε: “Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στη λεπτομέρεια των εκτενών συζητήσεων που είχα με τον Υπουργό Εξωτερικών και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα.

Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος. Γιατί υπήρξε άψογος; Μην σταθείτε μόνο στην αντιπαράθεση η οποία θέλω να θυμίσω ότι προκλήθηκε διότι επέλεξε ο κ. Τσαβούσογλου να απαντήσει στον κ. Δένδια -υπό κανονικές συνθήκες- θα είχαμε δύο πρωτολογίες, θα είχε τελειώσει η συζήτηση εκεί.

Ο κ. Δένδιας, με πολύ μεγάλη ευπρέπεια και ευγένεια, έθιξε όλο το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, βάζοντας ακριβώς τους κανόνες οι οποίοι πρέπει να διέπουν την επίλυση των ζητημάτων.

Ποιοι είναι οι κανόνες αυτοί; Ποιο είναι το γήπεδο στο οποίο θέλουμε να παίξουμε; Είναι οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Αν δεν συμφωνήσουμε ποιο είναι το πλαίσιο, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια λύση.

 Αυτά τα πράγματα τέθηκαν με πολύ μεγάλη σαφήνεια, με κομψότητα πιστεύω, χωρίς ακραίες εκφράσεις. Και συνοδεύτηκαν, όμως, με μια θετική ατζέντα προς την Τουρκία. Μια ατζέντα οικονομικής συνεργασίας, μια ατζέντα συνεργασίας σε επίπεδο συνεννόησης μεταξύ των δύο λαών…”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα