Μητροπολίτης Αιγίου Ιερώνυμος: “Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει”

08.01.2021 / 13:14
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÉÅÑÁÑ×ÉÁÓ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ(ÏÊÔ/2019)//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Tι λέει για τα γεγονότα των Θεοφανείων

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η ρίψη του σταυρού στο Αίγιο την ημέρα των Θεοφανείων από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Μάλιστα υπήρξε συγκέντρωση ατόμων ενώ δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά και επιδόθηκαν πρόστιμα τόσο σε εκείνους όσο και στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης από την πλευρά του αναφέρει ότι δεν έκανε προαναγγελία της πράξης του, ούτε καλέσε πιστούς να πάνε στο λιμάνι, λέγοντας πως δεν νιώθει να έχει κάνει κάτι κακό.

 “Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Έκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών. Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να’ ναι εκεί» δηλώνει στην εφημερίδα  «Πελοπόννησος» ο κ.κ. Ιερώνυμος.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- και το περιστατικό στα Θεοφάνεια του Αιγίου, καλώντας πιθανότατα τον τοπικό ποιμενάρχη να δώσει εξηγήσεις, αφού η πράξη του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, δηλαδή σε εξωτερικό χώρο, δεν ήταν κάτι που η ΔΙΣ είχε επιτρέψει, αντιθέτως είχε ζητήσει ο αγιασμός να τελεστεί εντός των ναών, χωρίς λιτανείες, πομπές και υπαίθριες.
«Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» ήταν το σχόλιο του μητροπολίτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα