Μίκης Θεοδωράκης: Ο εγγονός του Άγγελος απαντά – «Δεν είναι ώρα για αυτοπροβολή»

04.09.2021 / 17:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mikis-theodorakis

Ο μικρότερος γιος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Άγγελος, αποφάσισε να τοποθετηθεί στην κόντρα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στη γενέτειρά του στον Γαλατά Χανίων. Ωστόσο, η κόρη του Μαργαρίτα θέλει ο πατέρας της να ταφεί κοντά στη εξοχικό του στο Βραχάτι, ενώ ο γιος του πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα τους.

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη με ανάρτησή του μέσω Facebook ανέφερε πως: «Δεν είναι ώρα για αυτοπροβολή», και σημείωσε με νόημα, πως ο παππούς του ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο.

Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο. Αυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο…

Posted by Angelos Theodorakis Papangelidis on Saturday, September 4, 2021

Ο ίδιος έγραψε: «Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο. Αυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο κοντινούς ανθρώπους . Η κάθε οικογένεια έχει τα προσωπικά της και επομένως το προσωπικό της πένθος το οποίο είναι άλλης διάστασης . Οι άνθρωποι που είναι και ήταν κοντά του πρέπει να πενθήσουν μαζί μας και να σεβαστούν το πνεύμα ενότητος που μας δίδαξε ο Μίκης. Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή. Εγώ γράφω αυτό το μήνυμα με τρομερή συγκίνηση και ρίγη. Όλοι εσείς που αγαπήσατε το παππού να αγκαλιάσετε την οικογένεια του».

Ο Άγγελος αναφέρει επίσης; «Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε πάντα στο πλάι του, στο φως του, στη σκιά του, στις δύσκολες αλλά και τις πιο λαμπρές του στιγμές και είδαμε όλη την αγάπη σας. Τώρα ένα τεράστιο μέρος και της δικιάς μας ζωής θα κοιμηθεί-ξεκουραστεί με τον αγαπημένο μας παππούλη. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη».

Τέλος, σημείωσε: «Όλο αυτό είναι τόσο φρέσκο και θεωρώ πως στη μνήμη του τεράστιου αυτού ανθρώπου πρέπει να μας δοθεί χρόνος στα συγγενικά του πρόσωπα ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο πένθος, με τη στήριξη τη πολιτείας και των ανθρώπων που τον λάτρεψαν. Ο παππούς μου μας δίδαξε το ελεύθερο πνεύμα, την αγάπη και το σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ας σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων. Να ήταν περήφανος για μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα