Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό θα είναι το μνήμα του – Φωτογραφία ντοκουμέντο

06.09.2021 / 19:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 15

Το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει πώς είναι θα είναι το μνήμα που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης για όταν φύγει από τη ζωή.

Το 1996 ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο Γαλατά, το οποίο του παραχώρησε το χώρο για τον οικογενειακό τάφο, όπου είναι θαμμένος και ο αδερφός του. Ο ίδιος, σχεδίασε ένα σκαρίφημα για το πώς θα είναι το μνήμα του, επιθυμώντας μεταξύ άλλων να μην υπάρχει σταυρός.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύει το newsit.gr, γράφει τη λέξη «εγκρίνω» πάνω από την υπογραφή του και την ημερομηνία «7 Σεπτεμβρίου του 2009».

Από τότε πέρασαν ακριβώς 12 χρόνια και ο Μάνος Περάκης αποκαλύπτει στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA τις συζητήσεις και τα θέλω του μουσικοσυνθέτη για την τελευταία του κατοικία.

«Λοιπόν, κοιτάξτε, ο Μίκης ήθελε πάντα να θαφτεί στον Γαλατά. Μάλιστα, υπάρχει και μια ιδιόχειρη διαθήκη του που την έχω και εγώ, μου την έχει δώσει δηλαδή εμένα. Ξεκίνησε το θέμα του τάφου, όταν ο ίδιος, γελώντας περισσότερο, έλεγε δε χωράει στον τάφο που είναι ο πατέρας του, η μάνα του και ο αδελφός του» σημείωσε ο κ. Περάκης.

«Εκεί πάνω, το δημοτικό συμβούλιο των Χανίων, σε μια συνεδρίαση, παρχώρησε το οικόπεδο που είναι απέναντι από την είσοδο της Εκκλησίας, ένα διπλό μεγάλο οικόπεδο στον Μίκη για να κάνει εκεί το μνήμα του», συμπλήρωσε.

Όπως είναι γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του είχε αποφασίσει τόσο σε ποιο μέρος θέλει να ταφεί όσο και ποιο γραφείο τελετών ήθελε να αναλάβει την διαδικασία.

Η κόρη του έχει αντίρρηση για το συγκεκριμένο γραφείο, με τους εκτελεστές της διαθήκης του να καταλήγουν εκ νέου στο δικαστήριο προκειμένου να αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Με απόφασή του, το δικαστήριο, και με προσωρινή διαταγή, αποφάσισε οι εκτελεστές της διαθήκης να αναλάβουν και τα του γραφείου τελετών. Η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα