Παρασκευή, 23.07.2021, 10:57 μμ

Μιχάλης Οικονόμου: Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε

23.03.2021 / 23:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
νο 23

Σην κάμερα της εκπομπής «Pop Up» παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου ο οποίος συμμετέχει στην σειρά της ΕΡΤ, «Τα καλύτερα μας χρόνια».

Ο ηθοποιός εξήγησε γιατί είπε το «ναι» στην σειρά αλλά μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως «αόρατος» γονιός.

«Οι άνθρωποι που μου πρότειναν να συμμετάσχω στα Καλύτερα μας χρόνια ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με αυτήν την ιδέα και ο ενθουσιασμός τους με έπεισε και μένα πως πρόκειται να γίνει κάτι με πάρα πολύ μεράκι. Έχω και εγώ την πληροφορία ότι μπορεί να συνεχίσουμε και του χρόνου. Απ’ ότι ξέρω, είναι τώρα στις συζητήσεις, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Ήταν παιδικό μου όνειρο να γίνω ηθοποιός. Έχω μάλιστα και μια έκθεση της δευτέρας δημοτικού που έγραφα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ θετικός σε αυτό, η μητέρα μου με υποστήριζε, αλλά όταν πέρασα στο Εθνικό με παραδέχθηκε και πήρα και τη δική του ευλογία» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε, που είναι τώρα 2 ετών. Είναι η χαρά της ζωής και δε μας αφήνει να βαρεθούμε. Νομίζω πως η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις αν μας φαίνονται, αν η καρδιά γλυκαθεί και γύρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ. Το θεωρώ ως το μεγάλο δώρο της ζωής μου».

Και πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη γραφειοκρατία με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπος εκείνος και ο σύντροφος του.
«Εμείς είμαστε ομόφυλη οικογένεια, ομόφυλο ζευγάρι που ακόμα η Πολιτεία δεν έχει βγάλει κάποιο νόμο να μας καλύπτει. Εγώ συγκεκριμένα, είμαι ο “αόρατος” γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί. Από την άλλη, εμένα δε με καλύπτει κάποια νομοθεσία αυτή τη στιγμή, ώστε να έχω δικαιώματα στο παιδί. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα και να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι τραγικό και για το παιδί να το μεγαλώνουν δύο άνθρωποι που η Πολιτεία δεν τους θεωρεί γονείς του. Αυτό πρέπει να αλλάξει» ανέφερε ο Μιχάλης Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι έχει την απόλυτη στήριξη της οικογένειας του στην απόφαση του να μεγαλώσουν ένα παιδί με τον σύντροφό του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα