Μία 19χρονη έγινε η νεαρότερη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου solo με το αεροπλάνο της

23.01.2022 / 13:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 11

Η νεαρή πιλότος έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον κόσμο με το αεροπλάνο της σε ένα εξαιρετικά δύσκολο challenge που κράτησε εν τέλει 5 μήνες. Η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ, προσγειώθηκε στο Kortrijk-Wevelgem στο Βέλγιο, δύο μήνες αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της πέρασε ένα μήνα κολλημένη στο Nome της Αλάσκας και 41 ημέρες στη Ρωσία. Κατά την επιστροφή της στο Βέλγιο, την πρώην μαθήτρια του σχολείου St Swithun, Winchester, υποδέχτηκαν η οικογένειά της, δημοσιογράφοι και φίλοι της. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου είχε περάσει και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Την συνόδευαν στην προσγείωσή της τέσσερα αεροπλάνα της βελγικής ομάδας ομάδας επίδειξης Red Devils. Μετά την προσγείωση, τυλίχθηκε με βρετανικές και βελγικές σημαίες και είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι πραγματικά τρελό, δεν το έχω επεξεργαστεί αρκετά». Στη συνέντευξη ανέφερε ότι ήταν «τόσο χαρούμενη» που κατάφερε να ολοκληρώσει την πρόκληση να πετάξει 32.000 μίλια (51.000 km).

 «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να πετάω πάνω από τη Σιβηρία – έκανε πολύ κρύο. -35 βαθμούς Κελσίου και αν ο κινητήρας σταματούσε, θα ήμουν ώρες μακριά από τη διάσωση. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα είχα επιβιώσει», είπε η νεαρή πιλότος.

 «Ανυπομονώ να πω στους ανθρώπους τις εμπειρίες μου και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να κάνουν κάτι τρελό στη ζωή τους. Ο γύρος της Γης από αέρος περιλάμβανε περισσότερες από 60 στάσεις σε πέντε ηπείρους και ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου.

Η Βρετανο-Βέλγίδα αεροπόρος, της οποίας οι γονείς είναι και οι δύο πιλότοι, είπε ότι ήλπιζε να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά). Η πρόκληση έγινε δυνατή από χορηγούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην σχολείου της στο Hampshire, και της Shark – της Σλοβακικής κατασκευάστριας του αεροσκάφους Shark UL.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα