Μετά το σάλο ακύρωσαν το πρόστιμο στον αιμοδότη

11.12.2020 / 17:19
polutexneio-astunomia

Μετά την κατακραυγή για το πρόστιμο σε άνδρα που γύριζε από το Γ.Κ.Νίκαιας έπειτα από αιμοδοσία, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ακύρωσε το επίμαχο πρόστιμο.

Η αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι κατά τη διάρκεια βεβαίωσης της παράβασης ο πολίτης δεν κατείχε κανένα επιβεβαιωτικό έγγραφο.

«Σήμερα, μετά την παροχή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής», προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο παραμένουν ερωτήματα για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που του διενήργησαν τον έλεγχο και επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, αφού όπως κατήγγειλε ο πολίτης τον ειρωνεύτηκαν γιατί είχε τον Ριζοσπάστη στην τσάντα του, ενώ φέρονται επίσης να ενοχλήθηκαν επειδή η μάσκα του έγραφε: «Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή».

«Θα σας πω ένα γλαφυρό παράδειγμα: Χωρίς γάντια βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό για τα τσιγάρα μου. Και όταν διαμαρτυρόμουν προφανώς δεν πήρα καμιά απάντηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Α. Δημακόπουλος εξιστορώντας στον ANT1  τι συνέβη την Τετάρτη, κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο.

Ο κ. Δημακόπουλος ανέφερε επίσης ότι ενώ τους είπε πως είναι αιμοδότης, οι αστυνομικοί του απάντησαν πως χρειάζεται χαρτί από το νοσοκομείο. «Πράγμα που δεν χρειαζόταν ποτέ», λέει ο καταγγέλλων.

«Μάλιστα άρχισαν και τις ειρωνείες και μου λένε ότι και εμείς δίνουμε αίμα και παίρνουμε πάντα χαρτί, και το βασικό στοιχείο είναι ότι στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ενοχοποιητικό στοιχείο: βρήκαν τον Ριζοσπάστη. Και άρχισαν τις ειρωνείες και μου έλεγαν ότι στο νοσοκομείο δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα», κατήγγειλε επίσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα