Παρασκευή, 12.08.2022, 9:10 μμ

Μεγάλη πτώση του τζίρου στα βενζινάδικα της Πάτρας-Πρατηριούχοι: “Μεγάλο ρόλο η απαγόρευση κυκλοφορίας”

25.12.2020 / 11:13
Αισθητές είναι οι αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης λόγω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθες, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη αυξάνεται κατά 29,3%.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Της Βίκυς Μαυρομμάτη

Αύξηση στην τιμή των καυσίμων έχει παρατηρηθεί σε αυτή την καραντίνα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Νεολόγο» ο Τάκης Θωμάς, ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων, υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφορά, διότι ο κόσμος από τη στιγμή που κυκλοφορεί λιγότερο, χρησιμοποιεί και λιγότερη βενζίνη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Μπορεί αρκετοί να πιστεύουν ότι στο δεύτερο lockdown η κυκλοφορία δεν έχει μειωθεί ούτε στο ελάχιστο, όμως οι αριθμοί μαρτυρούν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση.  

Μετά τις 10 δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους με αποτέλεσμα ακόμα και τα βενζινάδικα να κλείνουν νωρίτερα και να μην υπάρχει ο σχετικός τζίρος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη θέρμανση αφού και εκεί παρατηρείται μείωση στην κατανάλωση και αύξηση στην τιμή.

Από την προηγούμενη καραντίνα ο κόσμος είχε φουλάρει με πετρέλαιο, όντας τώρα και πιο προετοιμασμένοι, έχουν ήδη προμηθευτεί από πριν την ποσότητα που χρειάζονται. Άλλωστε και ο καιρός αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα, διότι δεν έχει έρθει ακόμα το «βαρύ κρύο έτσι ώστε να είναι απαραίτητη η θέρμανση.

Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ενώ οι πρατηριούχοι τονίζουν πως βρίσκονται ήδη σε αρκετά πιεσμένες καταστάσεις.

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα