Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Πάτρας

30.11.2021 / 17:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
limatathess

Μεγάλη και ανησυχητική αύξηση παρουσίαση την τελευταία εβδομάδα η αύξηση των λυμάτων στην Πάτρα συμφωνά με με τις μετρήσεις από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις δεκατρείς περιοχές (4/13) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δεκατρείς (3/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε σε έξι (6/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Στην Πάτρα η αύξηση έφτασε το 80% δείχνοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή ενώ καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%).

Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα