Μαθητές της  Κέρκυρας σε Καρναβαλικό Εργαστήρι και Παλαιά Σφαγεία

21.03.2023 / 13:04
σχολειο κερκυρας.jpg 2

Το Πατρινό Καρναβάλι έβαλαν στο πρόγραμμά τους 40 μαθητές του Γυμνασίου Σκριπερού Κέρκυρας με λυκειακές τάξεις που βρέθηκαν στην Πάτρα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφτηκαν το πρωί το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ήρθαν σε επαφή γνωριμίας με την τεχνοτροπία κατασκευής των καρναβαλικών αρμάτων, κατασκευών και στοιχείων που δημιουργούνται στο μοναδικό και πρωτότυπο αυτό χώρο μαθαίνοντας από κοντά για έναν από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας του Πατρινού Καρναβαλιού, της μεγάλης γιορτής όλης της νεολαίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μαθητές της  Κέρκυρας σε Καρναβαλικό Εργαστήρι και Παλαιά Σφαγεία 2

Το απόγευμα επισκέφτηκαν τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Futura» καρναβαλικής έμπνευσης 3D γλυπτών και video mapping installation των Δημήτριου Βάρδα και Ευθύμιου Αργυράτου που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων του πολυχώρου καταθέτοντας μια διεισδυτική ματιά για το Πατρινό Καρναβάλι συνδέοντας την ιδιαίτερη καλλιτεχνική διάσταση με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Την ξενάγηση έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης Δημήτριος Βάρδας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σκριπερού Κέρκυρας εντυπωσιάστηκαν και από τους δυο προορισμούς της επίσκεψής τους και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους σε όλους τους τόνους για τις αίθουσες και τους χώρους των Παλαιών Σφαγείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα