Μαθητές από την Ουγγαρία στο νέο δημαρχείο της Πάτρας (φωτό)

17.04.2024 / 12:17
JHN_5531

Μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο Lovassy László Gimnázium της πόλης Veszprém (Βεσζπρέμ) της Ουγγαρίας και  η επικεφαλής εκπαιδευτικός, επισκέπτεται την Πάτρα, την εβδομάδα 15 με 19 Απριλίου,  μετά από πρόσκληση του 13ου Γυμνασίου Πατρών σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Πατρών – Δ. Σιφακάκης.

Η επίσκεψη γίνεται μέσω του Προγράμματος Erasmus και αφορά στην τοπική ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Χθες  (Τρίτη) το μεσημέρι, παιδιά, εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων, επισκέφθηκαν το νέο Δημαρχείο της Πάτρας, όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο δημοτικός σύμβουλος και καθηγητής Νίκος  Ασπράγκαθος.

Τους καλωσόρισε στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και τους μίλησε για την ιστορία του κτιρίου, καθώς και για την ιστορία της πόλης των Πατρών, ενώ ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στον 1ο όροφο και αφορά  στην ιστορία του κτιρίου.

Οι Διευθυντές των σχολείων της Πάτρας, Ιωάννα Ευσταθίου και Βασίλης Σχοινάς,  καθώς και η αρχηγός της ουγγρικής αποστολής, εκπαιδευτικός Krisztina Szücs ευχαρίστησαν τον κ. Ασπράγκαθο για την θερμή υποδοχή, πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα, ενώ εκείνος με την σειρά του πρόσφερε από ένα δώρο καλωσορίσματος σε κάθε σχολείο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλόξενη υποδοχή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τονίστηκε η τεράστια σημασία της καλλιέργειας των φιλικών σχέσεων μεταξύ των νέων ανθρώπων από όλες τις χώρες έτσι ώστε να προωθούνται οι αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης  και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Πάτρα, οι μαθητές, οι μαθήτριες και  η εκπαιδευτικός από την Ουγγαρία, μαζί  με τα δύο σχολεία της Πάτρας, ανακαλύπτουν την πολύπτυχη ιστορία της πόλης, από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της και γνωρίζουν την ιδιαίτερη κουλτούρα της και την καθημερινότητά της. Σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περιηγήσεις στην πόλη, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αλλά και γνωριμία με τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο γυμνασίων, οι Ούγγροι μαθητές και η συνοδός εκπαιδευτικός τους, που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, έρχονται σε ουσιαστική επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα της Πάτρας αλλά και με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα