Παρασκευή, 3.02.2023, 12:18 μμ

Μαρίνα της Πάτρας: Πάνω από 30 χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλά τα τέλη εισπράττονται κανονικά – Αποκάλυψη στον Max Fm

23.02.2022 / 10:12
maxresdefault

Στην αποκάλυψη πως η Μαρίνα της Πάτρας λειτουργεί για πάνω από 30 χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας προχώρησε το πρωί η εκπομπή του Max Fm «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» και ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργόπουλος την οποία επιβεβαίωσε και ο Προϊστάμενος του τμήματος της Λιμενικής Ζώνης του Δήμου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όταν επέστρεψε στο πόστο του στο Λιμενικό Ταμείο του ζητήθηκε από τον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να αναβαθμιστεί η Μαρίνα Πάτρας στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεσαι να βγει άδεια λειτουργίας επιτέλους.  

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο όπως είναι γνωστό η περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων έως τον Μείλιχο έχει εξαιρεθεί από την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του δήμου καθώς είναι χωροταξημένη ως Μαρίνα.

Ωστόσο από τις αρχές του 1980 που λειτουργεί με αυτή τη μορφή δεν είχε γίνει τοπογραφική αποτύπωση των χερσαίων χώρων, ούτε των λιμενικών χώρων κάτι που πλέον έχουν ολοκληρωθεί ενώ στον χώρο έχει βρεθεί και ειδικό όχημα του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο προχώρησε σε πλήρη αποτύπωση του βυθού και του κυματοθραύστη, ενώ έχει ολοκληρωθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη  με την συνεργασία και των Υπηρεσιών του Δήμου και βρίσκεται σε δημόσιο διάλογο η. Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος όλα αυτά τα βήματα ήταν τα απαραίτητα ώστε πλέον να προχωρήσει η κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης της Μαρίνας μετά από τόσα χρόνια.

Μάλιστα ο Προϊστάμενος του Τμήματος Λιμενικής Ζώνης τόνισε πως  λόγω ότι πλέον μιλούν απευθείας με το Υπουργείο Τουρισμού δεν θα αργήσει η κατάθεση του φακέλου.

Ωστόσο τόσα χρόνια οι χρήστες της Μαρίνας πλήρωναν κανονικά τα τέλη ελλιμενισμού παρότι η Μαρίνα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως αυτό ήταν δυνατό λόγω βάση Υπουργικής Απόφαση και νέου νόμου που δίνει την δυνατότητα να εισπράττονται τα τέλη αλλά χωρίς να είναι απαραίτητη η άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι η υπαγωγή της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, βοήθησε τις υπηρεσίες ώστε να ολοκληρωθεί το Τεχνικό Δελτίου μέσω του οποίου καταγράφεται η πρότερα κατάσταση που βρισκόταν η περιοχή πριν την θεομηνία και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και έτσι ο Δήμος ζητά ενίσχυση 2 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση ώστε να είναι λειτουργική η Μαρίνα και πάλι. Μάλιστα η διαδικασία της χρηματοδότησης έχει ήδη περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορο ρυθμό.

Ωστόσο κ . Αγγελόπουλος αποκάλυψε πως αν δεν ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαρίνα και επιχειρούσαν οι υπηρεσίες να κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση λόγω της έλλειψης της άδειας λειτουργίας κινδύνευαν με νομικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα