Πάτρα: Μαραγκός και Γεωργίου μιλούν στο dete.gr  για το περιστατικό λέπρας στο νοσοκομείο του Ρίου

24.05.2022 / 14:49
nosokomeio-rio-arthrou

Δυο γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, μιλούν στο dete.gr  σχετικά με το περιστατικό μιας 65χρονης γυναίκας η οποία πάσχει από λέπρα και φιλοξενείται εδώ και λίγες ώρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η καθηγήτρια Δερματολογίας Σοφία Γεωργίου δήλωσε: «Η 65χρονη προσήλθε στο Ρίο με σημαντικές δερματικές βλάβες στο δέρμα και στα μάτια και για αυτό στην προσπάθεια συμμετείχε και το τμήμα οφθαλμολογίας. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση σε μονόκλινο δωμάτιο της Δερματολογικής Κλινικής».

Το δικό του σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο καθηγητής Μάρκος  Μαραγκός ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η θεραπεία για τέτοια περιστατικά είναι χρόνια και μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2 χρόνια. Οι τρόποι μετάδοσης είναι η επαφή με τα χέρια ή μέσω του χώματος και η καταπολέμηση της νόσου μακρά».

Να σημειωθεί πως και οι δύο είχαν 11  με 12 χρόνια να δουν παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή ενώ το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα καθώς υπήρξε ένα μπέρδεμα επειδή το δείγμα από την Πάτρα στάλθηκε στο Αττικόν μοριακό τεστ και κάποιοι έχουν μπερδευτεί ότι υπάρχει κρούσμα και εκεί. Ο κ. Μαραγκός ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για ένα περιστατικό αυτό στην Ελλάδα ενώ τόνισε πως είναι μια ξεχασμένη νόσος στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Τέλος αναμένεται εμπλοκή του ΕΟΔΥ όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχει μετάδοση της νόσου στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Γυναίκα με λέπρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα