Μαγιορκίνης: Μάχη με τον χρόνο και τον κακό μας εαυτό

22.01.2021 / 21:12
γκο 14

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμια αλλά και σε ευρωπαϊκή βάση.

Δίνοντας μία συνολική εικόνα ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι 100 εκατομμύρια είναι οι διαγνώσεις κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμια βάση, εκ των οποίων τα 28 εκατομμύρια έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.
Σε παγκόσμια βάση κατέληξαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ την Ευρώπη κατέληξαν 650.000 άνθρωποι.

Σε ημερήσια βάση 800.000 είναι οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια βάση. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στις ΜΕΘ στη χώρα μας υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατεγράφη αποσυμπίεση της τάξης του 8% – 9%. Περίπου 100 άτομα την ημέρα κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία και εξ αυτών προκύπτουν νέες διασωληνώσεις.

«Είμαστε σε μάχη με τον χρόνο και τον κακό μας εαυτό», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι γνωρίζουμε τα όπλα μας, τα οποία είναι τα μέτρα προστασίας, και πως η επιστημονική κοινότητα είναι σε θέση να προτείνει εκ νέου μέτρα για την αποφυγή διασποράς εάν χρειαστεί.

«Μάσκα, ατομική υγιεινή και αποστάσεις, είναι τα όπλα μας» δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης και ανέφερε πως κάνουμε μικρά βήματα αξιολογώντας τα δεδομένα που προκύπτουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα