Λυκειάρχης σε μητέρα που του έθεσε το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση: «Είμαι σε δουλειά και αν κάνω κάποιο λάθος θα είναι από εσάς!»

15.11.2020 / 16:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio

Δεν πίστευε αυτά που άκουγε από τον διευθυντή του λυκείου της Πάτρας η μητέρα 17χρονου μαθητή, όταν του τηλεφώνησε ώστε να του θέσει το γνωστό πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την τηλεκπαίδευση και να ζητήσει τη συνδρομή του για να αντιμετωπιστεί. Η αντίδραση του λυκειάρχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επική και σίγουρα θα γινόταν viral στο διαδίκτυο, εάν είχε αποτυπωθεί σε βίντεο. Ποια ήταν η αρχική αντίδραση του; «Κυρία μου τώρα είμαι σε δουλειά και αν κάνω κάποιο λάθος θα είναι από εσάς» είπε στη γυναίκα που έμεινε έκπληκτη, αλλά χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της προσπάθησε να του πει τι συμβαίνει με την περίπτωση της. Έχει δύο παιδιά που είναι υποχρεωμένα να κάνουν τηλεκπαίδευση και πρέπει να βρει μια λύση, καθώς η κόρη της, μαθήτρια γυμνασίου, σε αντίθεση με τον γιο της, δεν αντιμετώπισε εμπόδια στην τηλεκπαίδευση από τον δικό της υπολογιστή. Έτσι, τηλεφωνώντας στον λυκειάρχη, προσπάθησε να βρει μια άκρη. Όμως, μάταια.«Τότε να βάλετε τα παιδιά σας να κάνουν μάθημα εκ περιτροπής», είπε ο διευθυντής του σχολείου στην εμβρόντητη πλέον μητέρα, η οποία μετά άκουσε και το… καλύτερο: «Κυρία μου, ατυχήματα συμβαίνουν. Κι εσείς τώρα είχατε ένα ατύχημα. Αν για παράδειγμα περπατούσατε και σπάζατε το πόδι σας θα μένατε στο δρόμο με το σπασμένο πόδι;».

Η γυναίκα έμεινε άφωνη, αλλά ούσα ετοιμόλογη τού απάντησε: «Όταν το κράτος προκαλεί τα ατυχήματα, πρέπει να δίνει και τις λύσεις». Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος λυκειάρχης κερδίζει τις… εντυπώσεις με τη συμπεριφορά του, η οποία, για αρκετούς μαθητές του σχολείου του, παραπέμπει σε έναν τουλάχιστον ιδιόρρυθμο άνθρωπο. Και αν για το συγκεκριμένο πρόβλημα προφανώς δεν ευθυνόταν και δεν ευθύνεται ο ίδιος, θα μπορούσε και  θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την (δικαιολογημένα) παραπονούμενη γυναίκα, αν μη τι άλλο, με κατανόηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα