Λογαριασμοί ρεύματος: Τι συμβαίνει με τις παραπάνω κιλοβατώρες στους λογαριασμούς έναντι;

04.07.2022 / 13:39
logariasmos-revmatos-epidotisi1

Αναστατωμένοι είναι χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ σε Πάτρα και την υπόλοιπη χώρα καθώς όταν παίρνουν στα χέρια τους το έναντι των λογαριασμών ρεύματος.

Αφορμή το γεγονός πως πλέον στους λογαριασμούς έναντι αναγράφονται οι κιλοβατώρες που έχει χρεώσει η ΔΕΗ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτές είναι σημαντικά αυξημένες από αυτές που έχει καταναλώσει τελικά ο πολίτης, με αποτέλεσμα να παθαίνουν σύγκρυο όταν τις βλέπουν.

Ωστόσο το dete.gr επικοινώνησε με την ΔΕΗ και ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα. Όπως μας ενημέρωσαν και τα προηγούμενα χρόνια γινόταν η χρέωση των κιλοβατώρων οι οποίες στους λογαριασμούς Έναντι υπολογίζονται με βάση την κατανάλωση που είχε η παροχή πέρυσι. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις η χρέωση ήταν μεγαλύτερη και σε κάποιες μικρότερη.

Έπειτα όταν έρχεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκεί γινόταν η καταμέτρηση και τελικά ο καταναλωτής πλήρωνε για όσες κιλοβατώρες είχε καταναλώσει ακριβώς.

Ωστόσο πλέον αυτές οι κιλοβατώρες αναγράφονται στους λογαριασμούς ενώ τα προηγούμενα χρόνια όχι και γιαυτό δημιουργήθηκε το μπέρδεμα στους πολίτες.

Όπως πριν έτσι και τώρα στον εκκαθαριστικό λογαριασμό οι πολίτες πληρώνουν για όσο ρεύμα κατανάλωσαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα