Παρασκευή, 23.07.2021, 9:02 πμ

Lockdown : «Έχουν» σπάσει τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια – Φτιάχνουν λίστες με ραντεβού

09.12.2020 / 12:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Greece enters a second lockdown due to the rising numbers of infected and diseased by the COVID-19 Novel Coronavirus infection, in Athens, on Nov. 7, 2020 / Δεύτερη φάση καθολικού lockdown στην χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2020.

Μία επίσκεψη σε κομμωτήριο περιμένουν πώς και πώς οι περισσότεροι Έλληνες καθώς το lockdown έχει κλείσει τις υπηρεσίες… ομορφιάς.

Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας προκαλεί ανησυχία στους λοιμωξιολόγους καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού υποχωρούν με αργούς ρυθμούς ενώ παραμένει η πίεση στο σύστημα της υγείας.

Την ίδια στιγμή, τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένουν στην κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα, ούτως ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι «αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Κλείνουν ραντεβού στα κομμωτήρια
Κομμώτρια μιλώντας στο in.gr αναφέρει ότι οι καταναλωτές δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την ημερομηνία του ανοίγματος των κομμωτηρίων και επισημαίνει ότι ζητούν να μπουν σε λίστα αναμονής.

Όσο διαρκεί το lockdown τα κομμωτήρια έχουν κατεβάσει ρολά, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού, αλλά οι πελάτες ζητούν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» από άτομα κάθε φύλου και ηλικίας που καλούν για να διεκδικήσουν την «πρωτιά» στην περιποίηση της κόμης τους, όταν αρθούν οι οι απαγορεύσεις και αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι τα «ψαλίδια».

Ανησυχία ειδικών για το άνοιγμα
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού εξέφρασε χθες την ανησυχία της για τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού στα κομμωτήρια.

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων». «Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή και όχι μέχρι να έρθει το εμβόλιο, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί η πλειονότητα. Και τον καιρό που θα κάνουμε το εμβόλιο, ο κίνδυνος παραμένει», τόνισε η κ. Λινού.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει πρώτα να… σηκώσουν ρολά στα μικρά καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία. Στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τελευταία να ανοίξουν τα εμπορικά.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει το άνοιγμα να είναι οριζόντιο, προκειμένου να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού των πολιτών σε συγκεκριμένα σημεία.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα