Λινού: “Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο δεκαήμερο” (βίντεο)

05.11.2020 / 19:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 2

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

“Ελπίζω ότι αυτό το lockdown θα εφαρμοστεί σωστά από τους πολίτες και θα δοθεί προσοχή στους ανθρώπους που έχουν οικονομικά δυσκολία να το εφαρμόσουν και ότι θα γίνουν οι μελέτες πεδίου σε τυχαίο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού ώστε να ξέρουμε τι γίνεται πέρα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα”, είπε αρχικά.

Η εκτίμηση της κυρίας Λινού για τα κρούσματα που θα εντοπιστούν τις επόμενες είναι ότι θα αυξηθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα, καθώς πρόκειται για πολίτες που έχουν ήδη μολυνθεί. “Δεν πρέπει να μας ανησυχήσει η πιθανότητα να βλέπουμε αύξηση τις επόμενες δέκα μέρες αλλά μετά θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και μετά να αρχίσει να μειώνεται”, τόνισε.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, η κα Λινού πιστεύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουμε πρόβλημα. “Οι γιατροί μας είναι ικανοί και οι υποδομές αντέχουν. Αυτό που με ανησυχεί είναι το burn out των γιατρών υγείας. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να διαγνώσουμε αν κάποιος υγειονομικούς έχει υποστεί περισσότερη πίεση από όση μπορεί να αντέξει, άρα κινδυνεύει ψυχολογικά και να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τον ίδιο και την οικογένεια του”.

Ακούστε όσα είπε η κα Λινού στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα