Λινού για μέτρα κορονοϊού: Να ληφθούν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις

18.11.2020 / 19:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÌÅÔÑÁ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÄÉÁÄÏÓÇÓ ÔÏÕ COVID-19   ÕÐÏ×ÑÅÙÔÉÊÇ ×ÑÇÓÇ ÌÁÓÊÁÓ ÓÅ ÁÍÏÉ×ÔÏÕÓ ÄÇÌÏÓÉÏÕÓ ×ÙÑÏÕÓ ÓÕÃ×ÑÙÔÉÓÌÏÕ

Στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA μίλησε η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.

Η κα Λινού εξέφρασε την ανησυχία της και για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και γιατί οι λειτουργεί υγείας δεν έχουν καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει στην κοινότητα.

“Ξέρουμε ότι είναι μια νόσος κρυφή, ένας εχθρός άγνωστος και ταυτόχρονα δεν έχουμε μελέτες επιδημιολογικές που να περιγράφουν κάθε 2-3 μέρες πόσα είναι τα κρούσματα και πού, είναι ύπουλη νόσος και δεν ξέρουμε πού θα είναι το επόμενο κύμα και πού πρέπει να παρέμβουμε”, σημείωσε.

“Θα το περάσουμε, με τι απώλειες όμως;”, σημείωσε, ζητώντας εντατικοποίηση των μέτρων και μεταξύ των ανθρώπων και για τους λειτουργούς της πολιτείας, “να πάρουν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις”, υπογράμμισε, ξεχωρίζοντας την ανάγκη για δυνατότητα συνταγογράφησης των τεστ.

“Περνάμε τριπλή κρίση, (οικονομική, κοινωνική και κυρίως υγειονομική) αν δεν λύσουμε την υγειονομική δεν θα λυθεί καμία από τις άλλες δύο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα ελέγξουμε την πανδημία. Πώς θα μειώσουμε τα κρούσματα”, ανέφερε.

Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να γίνονται πολλά τεστ σε τυχαίο δείγμα και αντιπροσωπευτικό και πως είναι “πολύ επείγον να δώσουμε προσοχή εκεί που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός εξ ανάγκης. Στους Ρομά, στις δομές προσφύγων, στις φυλακές, στο στράτευμα, στους άστεγους, στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια, όπου οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να μην κρατάνε αποστάσεις”.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα