Λήμνος:  H ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη φέρνει αύξηση από Βόρεια Ελλάδα

29.06.2022 / 8:36
Λήμνος-Μύρινα

Ανάσα στο τουριστικό προϊόν της Λήμνου δίνει η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη, που ξεκινάει από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. «Είναι πολύ θετικό που μπαίνει απευθείας σύνδεση από Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι σε τέσσερις ώρες θα είναι στο νησί» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου Στέλιος Μάντζαρης.

Η Λήμνος, ένα από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, παραμένει κάθε χρόνο αγαπητός προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες και δη τους Θεσσαλονικείς. Η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη, που ξεκινάει από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμφίβολα θα δώσει ανάσα στο τουριστικό προϊόν του νησιού -όσο και της Λέσβου (σ.σ. η συγκεκριμένη γραμμή θα ‘πιάνει’ Λήμνο και Μυτιλήνη). Πρόκειται για μια γραμμή η οποία εκτελείται μεν από διαφορετική ακτοπλοϊκή εταιρία κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης, ωστόσο διακόπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό που επιδιώκουν όμως οι επαγγελματίες του τουρισμού στα νησιά είναι να υφίσταται σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Είναι πάρα πολύ θετική η είδηση, πάντα βοηθάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου Στέλιος Μάντζαρης. Όπως ο ίδιος εξηγεί, οι Θεσσαλονικείς αγαπούν τη Λήμνο, «τους αρέσει το νησί μας, είναι ελεύθερο, εναλλακτικό και αυτή η σύνδεση θα βοηθήσει στην περαιτέρω προσέλκυση» προσθέτει.

Άνοιγμα σε νέες αγορές

Η Λήμνος είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί και μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο ή Άη Στράτη όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, συγκροτούν την Επαρχία Λήμνου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Λήμνο γεννήθηκε ο θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας Ήφαιστος, γιος του Δία και της Ήρας.

Όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο κ. Μάντζαρης, η κίνηση αυτήν την περίοδο, κατά το μήνα Ιούνιο, κινήθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Οι Έλληνες ήταν στο 40%, καταγράφοντας μια μείωση σε σχέση  με το 2019 που το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν στο 55%-60%.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε Βαλκάνιους, κυρίως από Βουλγαρία, ενώ από Ρουμανία είναι σε μικρό ποσοστό» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΞΛ τονίζοντας ωστόσο ότι το νησί επένδυσε σε νέες αγορές από τις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία), Αυστρία, Γερμανία κτλ.

Επρόκειτο για πτήσεις τσάρτερ και συμβόλαια που έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλους tour operators και όπως εξηγεί ο κ. Μάντζαρης, υπάρχει μια ευελιξία στη διαμονή, γεγονός που αποτελεί πρόκληση και για τον ίδιο τον προορισμό. Διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες αγορές στο νησί έκαναν την εμφάνισή τους έως το 2014, έκτοτε όμως και μέχρι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας δήλωναν ‘απών’.

«Αυτήν την περίοδο φαίνεται μια ανακατανομή στην ανθρωπογεωγραφία του νησιού’ ήρθαν σοβαρά τουριστικά γραφεία και ήδη από τα μέσα Μαΐου καταγράφουμε σημαντικές πληρότητες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΛ εξηγώντας πως ο Ιούνιος κινήθηκε με πληρότητες της τάξεως του 55%-60%, όταν αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2019 κινούνταν στο 30%.

Σημειώνεται ότι η ξενοδοχειακή δυναμική στη Λήμνο ανέρχεται σε 36 μονάδες ενώ προστίθενται και 70 επιπλέον μικρότερες μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων.

πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα