Παρασκευή, 11.06.2021, 3:33 πμ

«Λίφτινγκ» στην Πλαζ: Αυτό είναι το σχέδιο του Δήμου Πατρέων- Περισσότερες ομπρέλες και δωρεάν ξαπλώστρες

07.05.2021 / 14:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΠΛΑΖ

Γενικό λίφτινγκ ετοιμάζει η δημοτική αρχή στην Πλαζ της Πάτρας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν που ξεκινά.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των ημερών, έτσι ώστε στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, να είναι τα πάντα έτοιμα στην Πλαζ για να υποδεχθεί τους λουόμενους. Αλλάζουν ντουζιέρες, αποδυτήρια και W.C.

Σε ότι έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντικατάσταση όλων των ντους που υπάρχουν στην παραλία από το ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς έως το τέρμα της Πλαζ, εκεί όπου βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις.
Πέρα από την αντικατάσταση των ντους, παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και σε όλα τα αποδυτήρια που υπάρχουν στην παραλία, έτσι ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να αλλάζουν ρούχα, εύκολα και γρήγορα, ρίχνοντας μια βουτιά και επιστρέφοντας στη δουλειά τους.
Παράλληλα εκτός από αυτές τις αλλαγές, παρεμβάσεις θα γίνουν και στις χημικές τουαλέτες που θα αντικατασταθούν από άλλες πιο σύγχρονες και πιο βολικές στην χρήση τους.


Μπαίνει άμμος, ομπρέλες και περισσότερο πράσινο
Μαζί με αυτές τις εργασίες τα συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στην ρίψη νέα άμμου στα σημεία της παραλίας που χρειάζεται, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση για τους λουόμενους, ειδικότερα για τις μεγαλύτερες ηλικίες που δυσκολεύονται. Το… λίφτινγκ περιλαμβάνει και την αντικατάσταση ομπρελών, αλλά και την αύξηση τους σε περισσότερα σημεία της παραλίας, ενώ θα γίνουν και δεντροφυτεύσεις, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, και θα μπει γκαζόν και σε άλλα σημεία.
Τα τρία κυλικεία που είναι να λειτουργήσουν κατά μήκος της Πλαζ θα δίνουν δωρεάν ξαπλώστρες στον κόσμο, κάτι που γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, μέσα στις προβλέψεις της όλης μελέτης είναι κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης στα παγκάκια που υπάρχουν, ενώ αναμένεται να γίνουν και κάποιες προσθήκες από τραπέζια και πάγκους τύπου πικ – νικ.


Παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους
Αλλαγές θα γίνουν και στα γήπεδα beach volley που υπάρχουν στην Πλαζ. Πιο συγκεκριμένα θα μπει νέα άμμο, θα τοποθετηθεί νέο δίχτυ, ενώ ενδέχεται να γίνει και πρόβλεψη για να μπορούν να γίνονται στα γήπεδα αυτά, εκτός από αγώνες beach volley και αγώνες beach handball.
Παράλληλα θα γίνουν αλλαγές στις κερκίδες που υπάρχουν γύρω τους, ενώ τα γήπεδα θα έχουν και προβολείς, έτσι ώστε όσοι θέλουν να μπορούν να αθλούνται και τις βραδινές ώρες.
Θυμίζουμε ότι στην παραλία της Πλαζ θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση δύο ναυαγοσώστες, ενώ εκτός των άλλων, θα υπάρχει και φέτος μηχάνημα seatrack για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα άτομα με κινητικά προβλήματα.


Mια ανάσα από την πόλη
Η Πλαζ έτσι έχει γίνει ο καλοκαιρινός παράδεισος, δεκάδων δημοτών, διαφόρων ηλικιών που εκτός των άλλων, είναι αμφίβολο το αν μπορούν πλέον τα καλοκαίρια να πηγαίνουν διακοπές.
Σε συνδυασμό με τις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου στην πρώην ΕΟΤ, του έργου της αναδιαμόρφωσης του Έλους της Αγυιάς, αλλά και εν όψει της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιά, μπορεί να προσφέρει τα πάντα στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες της Πάτρας.


K.A

(από την εφημερίδα Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα